Parijs: Disneyland Parijs

Naar Disneyland Parijs op vakantie? Ongeveer 32 km. buiten Parijs ligt het bekende pretpark Disneyland Parijs. Disneyland Parijs is ongeveer 600 hectare groot. De laatste jaren is Disneyland Parijs flink uitgebreid, het gebied om het park heen bestaat uit hotels, zwembaden, tennisbanen en een golfbaan.

Door Disneyland Parijs lopen de hele dag door verschillende Disneyfiguren als Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto etc. Op bepaalde plekken in het park kun je met deze figuren op de foto gaan en zetten zij een handtekening. Disneyland Parijs is erg populair, ook onder toeristen die een stedentrip naar Parijs maken.

Disneyland Parijs alleen voor kinderen?

Disneyland Parijs is niet alleen voor kinderen leuk, maar heeft echt voor ieder wat wils! Naast de vele attracties vind je ook veel souvenirshops en restaurantjes voor een snelle snack.

Leuke en goedkope reizen naar Disneyland Parijs worden in vaak al vooraf geboekt. Daardoor is een bezoek aan Disneyland minder kostbaar dan wanneer de kaarten aan de poort worden verkocht. Enkele prijzen zijn

 

Het park van Disneyland Parijs is verdeeld in verschillende landen met elk een eigen thema.

Frontierland
Het Frontierland is geheel in de stijl van het Wilde Westen.

Fantasyland
Fantasyland in Disneyland Parijs is voor de wat kleinere onder ons. Het is opgebouwd met onder andere het Kasteel van Doornroosje, tevens een belangrijk item voor het Disneyland park. Verder vind je hier attracties als Peter Pan, Pinokkio, Dombo en het doolhof van Alice in Wonderland.
Discoveryland
In Discoveryland breng je een bezoek aan de toekomst. De absolute topattractie van Discoveryland is zonder twijfel de Space Mountain. In deze achtbaan wordt je afgeschoten naar de maan.

Adventureland
Adventureland staat geheel in het teken van de bekende film, Pirates of the Caribiën. Er staat een groot piratenschip in het midden van Adventureland en op Adventure Island vind je grotten en watervallen.

Main Street USA
Vanuit de Main Street kom je aan in Disneyland Parijs en vanuit deze street kun je elk ander land bereiken. De Main Street is de hoofdstraat van Disneyland en het lijkt alsof je echt door een Amerikaans stadje loopt.

Walt Disney Studios
Naast het hoofdpark is er nu een nieuw park, het Walt Disney Studios park. Hier heb je diverse attracties en ook kun je hier allerlei shows bekijken over diverse Disneyfilms. Let wel op dat je voor dit park soms een apart kaartje moet kopen!

Het pretpark Disneyland Parijs is goed bereikbaar. Het park heeft een ontzettend groot parkeerterrein voor personenauto’s en touringcars. Maar ook met het openbaar vervoer is het gemakkelijk om het park te bereiken, en het scheelt natuurlijk in het zoeken naar een parkeerplaats! Denk je aan één dag in Disneyland Parijs niet genoeg te hebben? Blijf dan overnachten in Disneyland Parijs!

Gerelateerde artikelen