Campervakantie: check & pak lijst

Je gaat op de vakantie met de camper, maar wat heb je onderweg en ter plaatse allemaal nodig? Of heb je plannen om een camper te kopen en ben je alvast aan het kijken wat je allemaal nodig hebt op reis? Dan ligt het voor de hand om eerst een mooie camper uit te zoeken. De financiering is te regelen met een lening afsluiten voor een camper. Pas als je de camper in bezit hebt, is duidelijk hoeveel ruimte je hebt om spullen mee te nemen. Daarna begint de voorbereiding voor de campervakantie en gebruik je de onderstaande checklist.

Checklist campervakantie:

  1. Belangrijke documenten
    Het is voor elke reis en ook voor een campervakantie belangrijk dat je documenten bij de hand hebt. Denk aan je paspoort, maar ook aan je rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringspapieren en zorgpas. Regel ook pechhulp voor als je onverhoopt langs de kant van de weg komt te staan. Neem daarom ook veiligheidsvestjes mee. In het verlengde van de documenten neem je de pinpas of creditcard mee net als contant geld.
  2. Persoonlijke verzorging
    Bij persoonlijke verzorging kan je denken aan toiletartikelen die je thuis ook dagelijks  gebruikt. Qua kleding houd je rekening met de weersomstandigheden van je reisbestemmingen. Ga je naar een zonnig en warm land dan neem je ook een zonnebril en zonnebrand mee. Bezoek je een land waar het vaak regent, denk dan aan regenkleding en aan regenlaarzen. Gebruik je medicijnen dan moet je deze natuurlijk zeker niet vergeten om mee te nemen. Een EHBO-koffertje met pleisters en andere producten is altijd handig om bij de hand te hebben.
  1. Praktische spullen
    Ter plaatse is het fijn om buiten te zitten. Een kampeertafeltje met kampeerstoelen biedt uitkomst. Zo is het ook handig om verloopsnoeren mee te nemen net als wasknijpers en een droogrekje. In de avonduren als het donker is, biedt een zaklamp uitkomst als je over het kampeerterrein loopt. Je neemt je smartphone natuurlijk mee en misschien ook wel een tablet of laptop. Vergeet dan niet om de opladers daarvan mee te nemen. Denk ook aan spullen voor in de keuken, zoals aan een koffiezetapparaat, servies, theedoeken, pannen en afwasborstel.

Loop alles in gedachten langs wat je dagelijks gebruikt en wat je op de plek van bestemming extra nodig hebt. Vergeet ook niet om thuis de boel georganiseerd achter te laten. Regel bijvoorbeeld iemand die langskomt om de plantjes te verzorgen en de post uit de brievenbus te halen.

Gerelateerde artikelen