Handbagage inpakken

handbagage inpakkenHet inpakken van je handbagage kan nog erg lastig zijn. Want wanneer je op vakantie gaat en je handbagage in moet pakken zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Voor het meenemen van handbagage in het vliegtuig gelden veel meer regels dan voor het meenemen van de gewone ruimbagage. In dit artikel geven wij u handige tips voor het inpakken van de handbagage. 

Verboden voorwerpen

Sommige artikelen mag je niet meenemen in de handbagage. Natuurlijk denk je hierbij aan drugs, explosieven en andere voor de hand liggende voorwerpen. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende voorwerpen die je niet mee mag nemen in het vliegtuig in je handbagage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nagelschaartje. Check dus altijd welke voorwerpen je wel en niet mee mag nemen in je handbagage. 

Vloeistoffen

Wanneer je vloeistoffen mee wilt nemen in je handbagage zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. Dus wanneer je je eigen shampoo of lenzenvloeistof mee wilt nemen in je handbagage zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vloeistoffen en gels kunnen alleen in je handbagage mee onder de volgende voorwaarden: 

  • Zitten in een verpakking van maximaal 100 milliliter
  • Zitten in één doorzichtig en hersluitbare plastic zak
  • Elke reiziger reist met maximaal één hersluitbare plastic zak

Check altijd goed!

Per luchtvaartmaatschappij verschillen de regels. Zo heeft iedere airline andere richtlijnen omtrent handbagage. Zo wisselen de afmetingen en het maximale gewicht van elkaar. Het is dan ook erg belangrijk om voor je vertrek goed de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee jij reist te checken, zodat je zeker weet dat jouw handbagage aan alle regels voldoet.