Veilig met de caravan op bestemming

veilig caravan bestemmingNatuurlijk is veiligheid erg belangrijk, ook wanneer je met de caravan op reis gaat. Naast veiligheid voor onderweg is veiligheid op de plaats van bestemming ook erg belangrijk. Zo wil je natuurlijk voorkomen dat je caravan gestolen wordt, maar ook inbraak is geen pretje. Daarom geven wij een aantal handige tips om je caravan veilig te plaatsen op de plaats van bestemming. Zo kan je zorgeloos genieten van een fijne vakantie met de caravan!

Diefstal voorkomen

Het ergste wat je kan overkomen is dat je caravan gestolen wordt. Daarnaast keren verzekeraars vaak niets uit wanneer je caravan niet is voorzien van goede beveiliging. Daarom is het beveiligen van je caravan erg belangrijk. 

Om diefstal van de caravan te voorkomen moet in ieder geval zorgen voor een goede beveiliging van je caravan. Natuurlijk moet je je caravan altijd op slot doen wanneer je even weggaat. Daarnaast zijn er een aantal andere maatregelen die je kan treffen om diefstal van je caravan te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een goed beveiliging van je caravan. Denk hierbij aan beveiliging in de vorm van een wielklem of een koppelingsslot. Daarnaast wordt ruitgravering aanbevolen. 

Natuurlijk kan je inbraak ook voorkomen door te investeren in goed hang- en sluitwerk. Ook kan je er voor kiezen om een alarm te plaatsen. Dit schrikt dieven af. 

Andere gevaren

Daarnaast kan je natuurlijk nog veel meer maatregelen treffen op het gebied van veiligheid op de plaats van bestemming. Zo is het belangrijk dat je altijd een brandblusser of branddeken in de caravan hebt hangen. In het geval van brand kan je dit gemakkelijk en snel blussen. Let wel op de houdbaarheidsdatum van brandpreventie. Wanneer deze over de datum zijn kan je deze niet meer gebruiken. 

Vaak is brand eenvoudig te voorkomen. Bij veel uitgebrande caravans was het namelijk eenvoudig te voorkomen geweest. Zo moet je nooit brandbare spullen, zoals stijltangen, krultangen of elektrische kachels onbeheerd achterlaten in de caravan. 

Door goed op de letten kan je veel ongelukken voorkomen. Tevens door gebruik te maken van een aantal eenvoudige maatregelen, zoals branddekens of brandblussers en een goede beveiliging, kan je veel vervelende gebeurtenissen voorkomen!