Visum Maleisië

visum maleisieHeb je een visum nodig voor Maleisië? Ja, voor een reis naar Maleisië heb je een visum nodig. Je wilt dit natuurlijk zo goed mogelijk regelen. Een visum voor Maleisië is dan misschien ook wel het belangrijkste wanneer je een reis maakt naar Maleisië, omdat je anders het land niet in komt. Maar hoe regel je een visum voor Maleisië? Wij vertellen je alles over het regelen van een visum voor Maleisië, welke soorten visums er zijn en wat de prijzen van een visum voor Maleisië zijn. 

Gemakkelijk en snel

Wanneer je op reis gaat naar Maleisië wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk geregeld hebben. Een visum is dan ook erg belangrijk wanneer je naar Maleisië reist. Met een Nederlands paspoort is het erg makkelijk om een visum aan te vragen voor Maleisië. Wanneer je met het vliegtuig Maleisië binnenkomt, krijg je in het vliegtuig al een visumformulier dat je in kunt vullen. Wanneer je geland bent in Maleisië krijg je op het vliegveld een visum voor 90 dagen van de douane. 

Visum via land

Kom je niet met het vliegtuig, maar via land Maleisië binnen? Ook dan heb je een visum nodig. Deze kun je ook gemakkelijk verkrijgen bij de grensovergang met Singapore. Bij de grensovergang met Thailand kan het soms iets langer duren. 

Verder informatie

Het visum wat je krijg in Maleisië is gratis en tevens ook verlengbaar. Wanneer je het visum voor Maleisië ontvangt, ontvang je tevens een ‘vertrek kaart’. Deze kaart moet je goed bewaren, want deze heb je nodig wanneer je Maleisië verlaat. Bewaar deze kaart bijvoorbeeld bij je paspoort, zodat je zeker weet dat deze goed opgeborgen is. 

Daarnaast is het belangrijk dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is, wanneer je het land verlaat. Dit is bij veel andere landen ook zo. Check dus ruim van te voren de geldigheid van je paspoort!