Visum Japan

visum japanHeb je een visum nodig voor een reis naar Japan? Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op reis gaan. Een visum is dan ook erg belangrijk wanneer je op reis gaat. Voor een reis naar Japan heb je echter geen visum nodig. Wel zijn er een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een reis naar Japan gaat maken. Zo kun je echt gaan genieten van je reis naar Japan!

Geen visum

Voor sommige landen heb je een visum nodig wanneer je het land in wilt. Voor Japan heb je echter geen visum nodig. Bij aankomst in Japan is het alleen belangrijk dat je een geldig paspoort bij je hebt. Wanneer je het land in wilt krijg je een stempel in je paspoort. Deze stempel is eigenlijk je visum. Je visum is hiermee 90 dagen geldig. 

Geldigheid paspoort

Bij het bezoek aan veel landen moet je paspoort minimaal zes maanden geldig zijn. Ook dit is niet het geval in Japan. Naast dat je geen visum nodig hebt voor Japan, maakt het ook niet uit hoe lang je paspoort nog geldig is. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je paspoort nog wel geldig is wanneer je Japan in- en uitgaat. 

Handige tips

Wanneer je op reis gaat naar Japan hoef je dus geen visum te hebben en maakt het ook niet uit hoelang je paspoort geldig is, zolang het maar geldig is. Wel zijn er een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je naar Japan reist. 

Denk bijvoorbeeld aan inentingen. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Japan, maar wanneer je geen mazelen hebt gehad of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, doe je er goed aan om een BMR inenting te halen bij je huisarts of GGD.