Welke soorten reisverzekeringen zijn er?

soorten reisverzekeringEen reisverzekering afsluiten is handig als je op reis gaat. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over onverwachte kosten voor medische hulp. Maar welke soorten reisverzekeringen zijn er eigenlijk?

De kortlopende en doorlopende reisverzekering zijn de meeste gebruikelijke soorten reisverzekering, maar er zijn er meer. Wij hebben de verschillende reisverzekeringen op een rijtje gezet. Zo kan jij zelf gemakkelijk bepalen welke reisverzekering het beste bij jou en jouw reis past.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een reisverzekering die loopt voor de tijd dat je op vakantie bent en stopt wanneer je weer terug bent. Je betaalt dan slechts één keer een premie. Als je maar één keer per jaar op vakantie gaat is een kortlopende reisverzekering dus ideaal voor jou.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die je afsluit voor één jaar en is handig wanneer je langer dan drie weken of meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Je bent namelijk het gehele jaar, tijdens vakanties in het binnen- en buitenland, verzekerd.

Langer lopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vaak maar geldig voor een periode van één of twee maanden. Voor de meeste mensen is dit ook voldoende, maar als je langer op reis wilt zal je een andere soort reisverzekering nodig hebben. Voor de reizigers die voor langere tijd op reis gaan is er een langer lopende reisverzekering. Vaak is de langer lopende reisverzekering een optie die je bovenop je doorlopende reisverzekering kan nemen.

Annuleringsverzekering

Niet geheel onbelangrijk om af te sluiten: een annuleringsverzekering. Als je een reis boekt weet je nooit hoe het gaat lopen, je kan thuis al ziek worden waardoor de vakantie niet door kan gaan. Maar je kan ook tijdens de reis ziek worden waardoor je eerder terug moet keren. Een annuleringsverzekering dekt dan de kosten die gemaakt worden. Wel moet je goed opletten wat de polisvoorwaarden van de verzekeraar zijn. Hier vind je de geldige reden om je geld terug te kunnen krijgen.