Beste reisverzekering voor kampeervakantie

reisverzekering kampeervakantieHeerlijk op kampeervakantie, ook dan heb je een reisverzekering nodig. Maar welke reisverzekering past nou het beste bij een kampeervakantie? Er zijn twee soorten reisverzekeringen, een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. In dit artikel zullen we verder toelichten welke van de twee reisverzekeringen het beste bij een kampeervakantie past.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is handig om af te sluiten wanneer je hooguit één keer per jaar op vakantie gaat. Dus als je één keer per jaar op kampeervakantie gaat, kan je het beste een kortlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering stopt namelijk vanzelf wanneer je weer terug bent van ja kampeervakantie.

Je betaalt bij een kortlopende reisverzekering slechts eenmalig een premie. Een kortlopende reisverzekering is dan ook het voordeligst van de twee reisverzekeringen wanneer je niet vaak op vakantie gaat. Dus als je maar één keer per jaar op vakantie gaat, bijvoorbeeld op kampeervakantie in de zomer, dan kan je het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer je vaak reist is een doorlopende reisverzekering heel handig. Ga je bijvoorbeeld meerdere keren per jaar op kampeervakantie, dan kan je het beste kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Als je langer dan drie weken en/of meerdere keren per jaar op vakantie gaat, raden wij een doorlopende reisverzekering aan. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een kampeervakantie, maar ook nog eens zorgeloos op wintersport of zonvakantie. Met een doorlopende reisverzekering ben je uitgebreid verzekerd en kan je zorgeloos genieten van je kampeervakantie!

Aanvullende verzekering

Tijdens een kampeervakantie gaat men er vaak op uit. Dit kunnen leuke uitjes zijn als minigolf of een boottocht, maar ook activiteiten als bergbeklimmen of duiken. Als je van plan bent om veel actief bezig te zijn is het verstandig om je aanvullend te verzekeren. Er wordt dan meer vergoedt dan wanneer je alleen een standaard reisverzekering hebt voor je kampeervakantie.

Reisverzekering afsluiten

Als je uiteindelijk een reisverzekering hebt gekozen die bij jouw kampeervakantie past, kan je deze gaan afsluiten. Vaak is het mogelijk om online je reisverzekering af te sluiten. Dit doe je dan via de website van de desbetreffende verzekeringmaatschappijj. Online sluit je gemakkelijk en snel een goedkope reisverzekering af. Met een goede reisverzekering kan jij zorgeloos genieten van een fijne kampeervakantie!