Welke medische kosten worden vergoed door reisverzekering?

medische kosten reisverzekeringJe gaat op vakantie en wordt ziek, welke medische kosten worden er dan vergoed door je reisverzekering? Ook wordt er door veel verzekeraars de extra module ‘medische kosten’ aangeboden bij reisverzekeringen. Het is niet altijd nodig om deze module af te sluiten. In dit artikel vind je meer informatie over welke medische kosten er worden vergoed door je reisverzekering en of het slim is om de extra module ‘medische kosten’ af te sluiten. 

Vergoeding medische kosten 

Medische kosten die je in het buitenland maakt worden als eerste vergoed door je zorgverzekering. Echter wordt niet altijd het gehele bedrag vergoedt, waardoor je vaak alsnog zelf moet bijbetalen. Om dit te voorkomen kan je er voor kiezen om een aanvullende verzekering op je zorgverzekering te nemen of de module ‘medische kosten’ aan te zetten op je reisverzekering. 

Direct een verzekering afsluiten

Aanvullende verzekering zorgverzekering

Als je een aanvullende verzekering op je zorgverzekering neemt kan de dekking tot 200% van het Nederlandse tarief zijn of de kostprijs van de behandeling. Het verschilt echter wel per verzekeraar welke medische kosten worden vergoed door een aanvullende verzekering op je zorgverzekering.

Module ‘medische kosten’ reisverzekering

Via je reisverzekering kan je medische kosten mee laten verzekeren. Alle spoedeisende medische hulp in het buitenland wordt dan geheel vergoed. Ook de volgende kosten kunnen onder de dekking vallen:

  • Medische kosten voor een vakantie in Nederland.
  • Eigen risico voor medische kosten.
  • Vergoeding van het eigen risico van jouw zorgverzekering.
  • Tandartskosten tot een bepaald bedrag.
  • Voor een bepaalde periode de nabehandelingen in Nederland, na een gebeurtenis in het buitenland tijdens een vakantie.

De voorwaarden verschillen ook bij de module ‘medische kosten’ voor een reisverzekering per verzekeraar. 

Goedkoop verzekering afsluiten

Natuurlijk wil je zo goed en goedkoop mogelijk verzekerd zijn. Via internet kan je gemakkelijk en snel een goedkope reisverzekering afsluiten met de module ‘medische kosten’. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en kan je optimaal genieten van je vakantie!