Wat vergoed je reisverzekering bij off-piste skiën?

Wintersport verzekeren
Wintersport Verzekeringen voor offpiste

Wat vergoed je reisverzekering bij off-piste skiën? Steeds vaker vragen mensen zich dit af, omdat er steeds meer ongelukken gebeuren tijden off-piste skiën. Ongelukken tijdens off-piste skiën veroorzaken vaak blijvend letsel en hebben soms zelfs als gevolg overlijden. Wij leggen in dit artikel dan ook uit wat je reisverzekering vergoedt bij off-piste skiën en wat niet. 

Off-piste skiën

Off-piste skiën heeft afgelopen wintersportseizoen (2022) al tot 20 doden geleid. Door onregelmatige sneeuwval waren de omstandigheden heel slecht. Door de slechte kwaliteit van de sneeuw was de kans op lawines in off-piste gebieden een stuk groter dan normaal. Off-piste skiën is dus zeker niet verstandig en wij raden het ook zeker niet aan.

Wie er voor kiest om off-piste te gaan skiën heeft meer kans om een ongeluk te krijgen. Veel mensen weten niet dat een ongeluk buiten de piste meestal niet onder je reisverzekering valt. Zo moet je dus vaak de kosten betalen van bijvoorbeeld de traumahelikopter als deze jou moet ophalen. Ook als je hierdoor een gipsvlucht naar huis nodig hebt, moet je deze vaak zelf betalen. De kosten kunnen hierdoor erg hoog oplopen en dit is zonde van je geld natuurlijk. 

Controleer je reisverzekering

Wil je toch off-piste gaan skiën, check dan voor de zekerheid even je aanvullende voorwaarden van de wintersportdekking op je reisverzekering. Sommige verzekeraars geven namelijk wel dekking als je onder begeleiding off-piste gaat skiën. Lees daarom deze voorwaarden goed voordat je off-piste gaat skiën. 

Verzekeraars die wél verzekeren

Ook zijn er verzekeraars die off-piste skiën wel verzekeren. Als je op zoek gaat naar een verzekeraar kan je dit navragen bij de verzekeraar of lezen in de polisvoorwaarden. Als je nog op wintersport moet gaan, sluit dan een reisverzekering af met wintersportdekking en een verzekering waarbij ook de geneeskundige kosten worden gedekt. Zo kom je tijdens je wintersportvakantie niet voor onverwachte kosten te staan.