Wat wordt vergoed bij festivalschade?

festival, festivalschade, verzekering, dekkingWat wordt er vergoed bij festivalschade? Veel mensen vragen zich dit af. Ieder jaar worden er alleen al in Nederland honderden festivals georganiseerd. Gezellig met je vrienden er een dag (of meer) op uit naar een festival. Maar een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en ook op een festival kan het fout gaan. Handig dus om te weten wat er wordt vergoed bij festivalschade. In dit artikel vertellen wij je precies wat er wordt vergoed bij festivalschade.

Direct een verzekering afsluiten

Festivalschade

Als je naar een festival gaat neem je natuurlijk van alles mee, zeker als je voor meerdere dagen gaat. Denk aan je smartphone, foto- of videocamera, zonnebril, portemonnee met geld en pasjes. Ook al ben je nog zo voorzichtig, er kan altijd wat gebeuren met deze spullen. Ze raken beschadigd, worden gestolen of je raakt ze kwijt. Indien je in Nederland op een festival bent en je hebt bewijs dat je een overnachting hebt geboekt, geldt jouw reisverzekering gewoon.

Onder je reisverzekering valt ook de bagagedekking. Als één of meer van je spullen beschadigd of gestolen zijn, kun je een beroep doen op de bagagedekking van jouw reisverzekering. Echter wordt vaak niet het gehele bedrag van je spullen vergoed. Het is namelijk zo dat je vaak een eigen risico hebt en de kostbare spullen zijn vaak maar voor een gedeelte gedekt. 

Inboedelverzekering

Als je een inboedelverzekering hebt, kan het ook zo zijn dat deze ook een buitenshuisdekking heeft. Dat betekent dat je spullen ook buitenshuis verzekerd zijn. Voor de zekerheid kan je de voorwaarden van je buitenshuisdekking, indien je deze hebt, checken. 

Wees voorzichtig

Natuurlijk is het nog steeds heel belangrijk om zelf goed op te letten en voorzichtig om te gaan met je spullen. Zo worden je spullen vaak alleen vergoedt als je voorzichtig bent geweest en er alles aan hebt gedaan om bijvoorbeeld de diefstal te voorkomen. Laat je spullen dus bijvoorbeeld niet onbeheerd in je tent liggen.