Welke reisverzekering afsluiten bij sportieve vakantie?

reisverzekering, sportieve vakantie, sportief, sportvakantieWelke reisverzekering moet je afsluiten bij sportieve vakantie? Een normale reisverzekering dekt namelijk geen bijzondere sporten. Als je een sportieve vakantie geboekt heb is het dan ook belangrijk dat je vooraf de polisvoorwaarden checkt. Hier kan je zien wat wel en wat niet gedekt is. Vaak heb je voor sporten als skiën, parachutespringen en diepzeeduiken een aanvullende dekking nodig. In dit artikel leggen wij uit welke reisverzekering je moet afsluiten voor een sportieve vakantie.

Direct een reisverzekering afsluiten

Extreme sporten

Bij extreme sporten heb je een aanvullende reisverzekering nodig. Maar sommige extreme sporten zijn soms wel eens uitgesloten op sommige reisverzekeringen. Je zal dan een speciale reisverzekering moeten afsluiten, zodat je wel goed verzekerd ben tijden je sportieve vakantie en het beoefenen van deze extreme sporten.

Bepaalde sporten zijn uitgesloten voor een reisverzekering. Denk hierbij aan sporten als vechtsporten, wielersporten en wedstrijden. Hiervoor kan je je bij een verzekering niet verzekeren. Ook niet met een extra dekking. 

Speciale verzekeringen

De soorten sporten die wel worden gedekt, verschillen vaak per reisverzekeraar. Echter is het wel zo dat je voor bepaalde sporten een speciale dekking hebt. Zo heb je voor een wintersportvakantie een speciale wintersportdekking. Als je gaat duiken kies je voor een onderwatersportdekking. Veel andere sporten vallen onder de dekking ‘gevaarlijke sporten’. Kijk voor de zekerheid of dit bij jouw verzekeraar ook het geval is. 

Dekking

Sluit je een speciale dekking af voor sporten, dan zijn diefstal en beschadigingen van jouw materiaal meeverzekerd. Dit geldt ook voor opsporing, redding, hulpverlening en repatriëring. Ook kan je er voor kiezen om de medische kosten en het vervoer mee te laten verzekeren. Dan kan je kiezen voor een dekking ‘geneeskundige kosten’. 

Vergelijk reisverzekeringen

Ga je graag op sportieve vakanties? Dan is het handig om de goedkoopste reisverzekering te zoeken. Dit kan je gemakkelijk doen door de verschillende reisverzekering met elkaar te vergelijken. Zo kan je veel geld besparen. Ook is het belangrijk dat je hierbij naar de dekking kijkt. Wat verzekeren zij precies? Uiteindelijk vind jij zo gemakkelijk een goede reisverzekering voor een sportieve vakantie.