Valt een laptop of tablet onder reisverzekering dekking?

tablet, laptop, reisverzekeringValt een laptop of tablet onder de dekking van je reisverzekering? Steeds meer mensen vragen zich dit af. Want tegenwoordig beschikt iedereen over een smartphone en veel mensen ook over een laptop of tablet. Dus ook de smartphone, tablet en laptop gaan vaak mee op vakantie. Natuurlijk ben je erg voorzichtig met je kostbare spullen, maar er kan altijd wat fout gaan. Hoe goed is dat dan eigenlijk verzekerd via je reisverzekering? In dit artikel leggen wij dit uit. 

Direct een reisverzekering afsluiten

Bagage

Je bagage is verzekerd tegen diefstal, verlies of schade tijdens je vakantie. Er moet echter wel sprake zijn van een ongeluk. Zo mag je bijvoorbeeld niet opzettelijk je camera laten vallen en dit wel melden als een ongeluk. Ook moet je er alles aan gedaan hebben om het verlies of schade te voorkomen. Heb je je spullen onbeheerd achtergelaten in de auto? Dan wordt dit in de meeste gevallen niet vergoed, omdat je de spullen ook mee had kunnen nemen, waar ze wel veilig waren. 

Je gestolen, verloren of beschadigde spullen worden pas vergoed als er sprake is van een ongeluk of als je alles hebt gedaan om het te voorkomen. Als iemand bijvoorbeeld je tablet uit je handen trekt of als je koffer kwijt raakt tijdens de vlucht en niet meer terug gevonden wordt. In deze ongelukkige gevallen kan je gerust contact opnemen met je verzekeraar. 

Computerapparatuur

Een laptop of tablet valt onder computerapparatuur en computerapparatuur is verzekerd via de bagagedekking van je reisverzekering. Bagage valt eigenlijk altijd standaard onder de dekking van een reisverzekering. Vaak is het wel zo dat er maar een bepaald maximaal bedrag vergoed wordt. Ook kan het zo zijn dat er maar een gedeelte van de spullen vergoed wordt. Dit kan dus ook gelden voor je laptop of tablet. Om zeker te zijn wat en hoeveel er vergoed wordt door jouw verzekeraar, is het verstandig om vooraf even contact op te nemen met jouw verzekeraar of je laptop of tablet onder de dekking van je reisverzekering valt.