Kampeertips

kampeertipsKamperen is een leuke vorm van vakantie vieren, met name bij jongeren. Je kunt kamperen net zo luxe maken als jij zelf wilt. Wanneer je gaat kamperen is het erg belangrijk je goed voor te bereiden en tips te lezen. Wij hebben de belangrijkste kampeertips voor je op een rijtje gezet. Deze kampeertips komen van andere reizigers die ze met ons gedeeld hebben en we hebben ze aangevuld met onze eigen ervaringen.

Neem bijvoorbeeld de juiste tent mee en houdt rekening met onverwachtse omstandigheden. Daarom geven wij je een aantal handige tips voor een kampeervakantie.

Tip 1. Wateroverlast

De eerste kampeertip, wanneer je last hebt van wateroverlast kan je een klein geultje rondom de tent graven, om wateroverlast te voorkomen. Je kan het beste je tent met de achterkant naar het westen zetten, omdat de wind hier het vaakst vandaan komt. Zo voorkom je eenvoudig waterschade.

Tip 2. Stenen

De grond van campingplaatsen is vaak niet van erg goede kwaliteit. De grond kan heel los zijn, maar het kan ook voorkomen dat je op een grond stuit met heel veel stenen. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Neem diverse soorten gereedschap en haringen mee, zodat je altijd de juiste spullen bij hebt.

Tip 3. Struiken en bomen

Het is verstandig om je tent niet onder struiken of bomen te plaatsen. Wanneer het regent druppelt de regen namelijk nog lang na op de tent wat tot schade kan leiden. Daarnaast heb je onder struiken en bomen meer last van insecten zoals teken.

Tip 4. Koken

Indien je van plan bent om tijdens het kamperen zelf te gaan koken is het verstandig om thuis eerst wat makkelijke recepten op te zoeken. Recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn, zijn ideaal voor op de camping. Deze kampeertip horen we vaak terug omdat je tijdens je kampeervakantie vaak niet de tijd of de mogelijkheden hebt om uitgebreid in de winkel na te denken over wat je wil eten.

Tip 5. EHBO-set

Zorg dat je een EHBO-set meeneemt wanneer je gaat kamperen. Deze vind je ook op de checklist voor kampeervakanties. Het is namelijk altijd handig om een aantal medische producten bij de hand te hebben. Zo kan je een wondje eenvoudig ontsmetten en behandelen.

Kampeertip 6. Tent afbreken

Wanneer je de tent gaat afbreken is het handig als deze droog en schoon is. Zo bespaar je veel werk voor thuis.