Wimbledon tennistoernooi

wimbledon tennis, wimbledon, tennistoernooien, grand slam-tennistoernooien, grand slam-toernooiHet Wimbledon tennistoernooi wat volledig The Wimbledon Championships heet, is het oudste tennistoernooi ter wereld. Het Wimbledon tennistoernooi, wat een een grandslamtoernooi is, wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld.

Wimbledon is het grootste grastennistoernooi ter wereld én Wimbledon is een van de weinige tennistoernooien die witte kleding verplicht stelt. Alles wat je moet weten over het jaarlijks terugkerende grandslamtoernooi hebben wij voor je uitgezocht!

Boek hier je tennisreis naar Wimbledon!

Geschiedenis van het Wimbledon tennis

Het werelds bekende Wimbledon toernooi werd voor het eerst gehouden in 1877 en was een geheel Engelse aangelegenheid. Het Wimbledon tennistoernooi heette voorheen de Lawn Tennis Championships wat georganiseerd werd door de All Engeland Lawn Tennis and Croquet Club.

Vanaf het eerste toernooi tot 1884 was het Wimbledon tennistoernooi alleen toegankelijk voor heren, vanaf 1884 mochten ook vrouwen deelnemen aan het Wimbledon toernooi. Het tennis van Wimbledon had al snel internationale bekendheid, dit was rond de eeuwwisseling en het toernooi werd dan ook internationaal toegankelijk.

De Britten waren koplopers in de begin jaren van het internationale Wimbledon tennis, in 1905 was de eerste niet-Britse kampioene, het was de Amerikaanse May Sutton die de titel mocht dragen.

Op de dag van vandaag is het Wimbledon toernooi een van de meest prestigieuze tennistoernooien ter wereld. Je kunt hier het als tennisser het hoogste prijzengeld winnen en door het traditionele tintje dat het Wimbledon toernooi draagt maakt het extra speciaal om hierin te mogen tennissen.

Waar en wanneer wordt Wimbledon gespeeld?

Het Wimbledon tennistoernooi waar 128 enkelspelers en 64 dubbelspelkoppels per geslacht aan meedoen wordt gehouden in juni/juli. Het meest prestigieuze toernooi ter wereld duurt ongeveer twee weken en start elk jaar op een maandag in juni. Het is traditioneel dat er op de eerste zondag tijdens het Wimbledon tennistoernooi niet gespeeld wordt, deze dag is ook wel gekend als Middle Sunday.

Wil je de belangrijkste tenniswedstrijden van Wimbledon bijwonen? Dan moet je wezen in het Centre Court, het hoofdstadion van het All England Lawn Tennis and Croquet Club, in de wijk Wimbledon in Londen. Ook worden de tenniswedstrijden van Wimbledon in Court no. 1 en Court no. 2 gehouden, beide tennisstadia in het All England Law Tennis and Croquet Club.

Het Wimbledon winnen

Het tennistoernooi Wimbledon bestaat uit gescheiden toernooien voor mannen, vrouwen en dubbels (mannen en vrouwen gemengd). Het Wimbledon tennistoernooi wordt gewonnen als een speler of speelster zeven wedstrijden wint.

Het prijzengeld wat tijdens Wimbledon te winnen valt is een mooi bedrag waar je misschien nog van gaat schrikken. Het totale bedrag dat verdeelt wordt tussen de winnende partijen verschilt per jaar. In 2009 is het grootste prijzengeld verdeeld. Tijdens Wimbledon in 2009 is er namelijk maar liefst £12.550.000 verdeeld, in euro’s is dit ruim 14,75 miljoen euro! Voor de winnaar en de winnares van het enkelspel lag in 2009 van het Wimbledon tennistoernooi een bedrag van £850.000 klaar, wat één miljoen in euro’s bedraagt!

Met het winnen van het Wimbledon tennistoernooi verdien je dus niet alleen een hoop eer, maar ook een mooi zakcentje!

Kaarten voor het Wimbledon tennistoernooi

Wil jij kaartjes voor het Wimbledon tennistoernooi bemachtigen? Een traditie is om jezelf in te schrijven voor het ‘public ballot’, ben jij de uitverkorene dan wordt je uitgeloot en bemachtig je tickets voor Wimbledon. Word jij niet uit de loting getrokken of breng jij een spontaan bezoekje aan Wimbledon tijdens je reis door Londen? Maak dan kennis met het fenomeen ‘The Queue’.

Beproef jouw geluk om een kaartje voor Wimbledon te bemachtigen tijdens ‘The Queue’. Van dag één tot dag negen worden er 500 tickets voor het Wimbledon Centre Court vrijgehouden en tot met dag dertien 500 tickets voor Court nr. one. Velen die een kaartje voor Wimbledon willen bemachtigen overnachten in ‘The Queue’ en de officiële verkoop voor de tickets voor Wimbledon begint om 8uur ‘s ochtends. Een hele beleving die leuk is om mee te maken en wie weet heb jij het geluk om een kaartje te bemachtigen voor het Wimbledon tennistoernooi!

Ook kan je ervoor kiezen om je Wimbledon kaartjes online te kopen in Nederland, let wel op dat je voor een Wimbledon ticket meer dan duizend euro kwijt kan zijn!