Voetbalreizen

Een voetbalreis naar een club waar je altijd al eens een wedstrijd van wilde zien. De droom van iedere voetbalfan. Of je nou met je beste vrienden, partner, kinderen of ouders gaat, een voetbalreis is een ervaring om nooit te vergeten. Wij hebben een aantal handige tips en dingen waar je op moet letten op een rijtje gezet. Ook hebben wij de populairste voetbalreis bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Oriënteren is belangrijk

Maar om er een onvergetelijke reis van te maken, is het wel belangrijk dat je je van te voren goed oriënteert op het gebied van voetbalreizen. Zo is het handig om te weten bij welke club je graag zou willen kijken. Maar ook wat voor soort wedstrijd. Kies je voor een wedstrijd uit de competitie of juist voor een Champions League of Europa League wedstrijd? Hierbij is het wel belangrijk dat je van te voren een budget vaststelt. Een wedstrijd van FC Barcelona is bijvoorbeeld veel duurder dan een wedstrijd van bijvoorbeeld Valencia. Ook heeft de tegenstander vaak een belangrijk aandeel in de prijs van de tickets.

Zelf boeken of laten boeken?

Je kan er voor kiezen om alles zelf te regelen. Het vliegticket, het hotel en een wedstrijdticket. Hierbij is het wel belangrijk dat je alleen je tickets besteld bij een aanbieder die je vertrouwd. Check daarom altijd de recensies op internet. Vertrouw je het niet, boek dan ook niet! Je kan beter iets meer geld betalen en zeker weten dat je goed terecht komt, dan een paar tientjes minder betalen en er uiteindelijk bij het stadion achter komen dat je bent opgelicht.

Natuurlijk kan je ook alles voor je laten regelen. Kies voor een betrouwbare organisatie en kijk goed naar de voorwaarden van de aanbieder van de voetbalreis waaronder je boekt. Maar ook naar de service die een aanbieder van een voetbalreis biedt.

Populaire voetbalreis bestemmingen

1. Barcelona

De absolute favoriet onder de voetbalreis bestemmingen is Spanje. In de Primera Division spelen een aantal clubs die tot de beste van de wereld behoren. De absolute nummer één bestemming voor een voetbalreis is Barcelona. Deze bestemming is niet alleen leuk vanwege FC Barcelona, maar ook vanwege de prachtige stad.

2. Madrid

De verdiende nummer twee bestemming is Madrid, van Real Madrid. De Madrilenen hebben met Bernabeu dan ook een van de mooiste stadions van Europa en bovendien zijn er maar weinig clubs waarbij je zo?n miljoenenformatie te zien krijgt. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos en James Rodríguez, wauw!

3. Manchester

Manchester, het ?Londen? van Noord-Engeland, is naast Londen en Liverpool, de voetbalstad van Engeland. Manchester United en Manchester City zijn top Premier League teams die garant staan voor het beste voetbal in het Verenigd Koninkrijk. Vooral Manchester United is in trek nu Louis van Gaal het hier voor het zeggen heeft.

Maar wat je ook kiest, een voetbalreis is een totale beleving en wij adviseren dan ook iedere supporter om ook eens een voetbalreis te maken en een buitenlandse wedstrijd te bezoeken!