Roland Garros tennistoernooi

roland garros tennis, roland garros tennistoernooi, rolan garros, grand slam-tennistoernooien, grand slam, grand slam-tennistoernooiHet Roland Garros, voorheen het French Open oftewel de Open Franse Tenniskampioenschappen is een grandslamtennistoernooi dat jaarlijks gehouden wordt.

Roland Garros het tweede tennistoernooi in de Grand Slam, wat gespeeld wordt over de hele wereld. Met aftrapper het Wimbledon toernooi in Engeland vervolgd het zich naar de Franse cultuur met het Roland Garros tennistoernooi. Roland Garros wat zowel toegankelijk is voor mannen en vrouwen enkelspel en mannen en vrouwen dubbelspel. Er worden zowel gemengd dubbel spel gespeeld als homogene dubbelspelen bij het Roland Garros tennistoernooi.

Wat je allemaal moet weten over het Franse Roland Garros tennistoernooi hebben wij voor je uitgezocht!

Geschiedenis van het Roland Garros tennis

Het Roland Garros tennistoernooi is opgericht in 1891 in Frankrijk, wat toen der tijd nog het French Open genoemd werd. Een eendaags tenniskampioenschap dat was de start van het Roland Garros tennistoernooi. Alleen Franse tennisspelers of leden van een Franse Tennisclub konden meedoen aan het Roland Garros tennistoernooi.

Ongeveer dertig jaar later in 1925 ging het Roland Garros tennistoernooi open voor andere nationaliteiten. En twee jaar later in 1927 veranderde het Open French toernooi in het Roland Garros tennistoernooi, vernoemd naar de Franse vlieger en oorlogsheld Roland Garros.

Waar en wanneer wordt het Roland Garros gehouden?

Eind mei vindt jaarlijks het Roland Garros plaats in Frankrijk. Het Stade Roland-Garros tenniscomplex heeft de eer om het Roland Garros te houden. Het Stade Roland-Garros tenniscomplex is te vinden in de magische hoofdstad van Frankrijk: Parijs. Ongeveer 37.000 toeschouwers kunnen het Roland Garros bekijken in het tenniscomplex. Er zijn drie grote speelvelden te vinden in het Stade Roland-Garros tenniscomplex dit zijn de Court Philippe-Chartrie (het Centre Court), Court no. 1 en Court Suzanne-Lenglen.

De speelgrond waar de tennistoernooien tijdens het Roland Garros op gespeeld worden bestaan uit gravel.

De trofee voor het winnen van het vrouwentoernooi is de Coupe Suzanne-Lenglen. De mannen kunnen de Coupe des Mousquetaires veroveren.

Het Roland Garros winnen

Bij het Roland Garros toernooi is er een mannelijke winnaar en een vrouwelijke winnaar, door de gescheiden toernooien tussen mannen en vrouwen. Het winnen van het Roland Garros tennistoernooi levert je een aardig bedrag op. Het bedrag dat in 2014 gewonnen werd was    € 1.650.000 en werd toegekend aan de beste mannelijke en vrouwelijke speler van de Roland Garros.

De titel verdediger van enkelspel van het Roland Garros is bij de mannen de Spanjaard Rafael Nadal en bij de vrouwen de Amerikaanse Serena Williams.

Kaarten voor het Roland Garros tennistoernooi

Roland Garros kaarten bemachtigen? Dat gaat heel makkelijk! De kaartjes voor het Roland Garros toernooi kun je namelijk heel makkelijk online bestellen tegen een prima prijs. Een ticket voor Roland Garros kost per dag ongeveer 200 euro, de prijs voor een Roland Garros kaarten kan naar boven en beneden afwijken, het ligt eraan welke dag je wilt gaan.

Wil je meerdere dagen gaan? Dan kan je ook een reis boeken, er zijn verschillende aanbieders die leuke reizen aanbieden naar het Roland Garros inclusief kaarten voor de dagen die jij wilt gaan. Vervoer is geregeld, de Roland Garros tickets liggen klaar en een zorgeloze reis is kenmerkend voor een tripje naar Roland Garros in Frankrijk.