Australian Open tennistoernooi

australian open, australian open tennis, australian open tennistournooi, grand slam, grand slam-tennistoernooiAustralian Open wat in het Nederlands ook wel Open Australische tenniskampioenschappen wordt genoemd, is het tennistoernooi dat de grandslamtoernooi opent. De Australian Open dat gespeeld wordt in het Melbourne park is het tennistoernooi dat georganiseerd wordt door Tennis Australia.

Net als de andere Grandslamtoernooien worden er in de Australian Open enkel spelen, dubbel spelen en gemengde spelen gespeeld. Het bijzondere aan Australian Open is echter dat zij de enige zijn in de Grand Slam-tennistoernooien ook aan rolstoeltennis doen!

Alles wat je over Australia Open tennistoernooien moet weten hebben we op een rijtje gezet voor jou!

Geschiedenis van Australian Open tennis

Het Australian Open welke elk jaar traditioneel het Grand Slam-tennistoernooi opent is voor het eerst georganiseerd in 1905. Austrial Open Tennis dat elk jaar wordt georganiseerd door Tennis Australia ook wel de Lawn Tennis Association of Australia is ontstaan onder de naam ‘het kampioenschap van Australazië’. De naam Australazië slaat terug op de samenwerkingsbanden tussen Australië en Nieuw Zeeland, gezamelijke teams speelde vaak in verschillende wedstrijden en zo werd Australazië een begrip in de sportwereld.

In 1927 werd het kampioenschap van Australazië veranderd naar de naam ‘het kampioenschap van Australië’. Deze naam hield stand tot 1969 en vanaf 1969 zijn deze belangrijke tennistoernooien van de Grand Slam bekend onder de naam Australian Open.

De Australian tennistoernooien werden tot 1952 gespeeld in maar liefst zeven verschillende steden. Vanaf 1972 werd Melbourne de vast speelstad van Australian Open Grand Slam-tennistoernooien.

Waar en wanneer wordt het Australian Open gehouden?

Het tennistoernooi dat de Grand Slam opent is het Australian Open tennistoernooi waarvan de eerste wedstrijd in januari wordt gespeeld.

Het Australian Open tennistoernooi had de eerste vijftig jaar niet één vaste plek waar de Australian Open toernooien werden gehouden. In allerlei verschillende steden in Australië en Nieuw-Zeeland werden de wedstrijden van Australian Open gehouden. In 1952 veranderde dit echter, Melbourne werd de vaste speelstad van het Australian Open tennistoernooi.

Van 1952 tot en met 1987 werd Australian Open gespeeld in het tennispark in de wijk Kooyong in Melbourne. Het Australian Open tennistoernooi verhuiste echter in 1988 naar een nieuw modern tennispark in Melbourne: het Flinders Park. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds gespeeld in dit tennispark in Melbourne, dat tegenwoordig ‘Melbourne Park’ heet.

Rod Laver Arena, dat is het bekendste stadion van het Melbourne Park waar het Australian Open wordt gehouden. Het Rod Laver Arena stadion is vernoemd naar de legendarische tennisser Rod Laver. De Australische tennisser die maar liefst 11 Grand Slams heeft gewonnen. In het Rod Laver Arena kunnen bijne vijftienzuidens toeschouwers het Australian Open bewonderen én zelfs bij slecht weer kan er doorgespeeld worden door het uitschuifbare dak.

Australian Open winnen

Bij het Australian Open tennistoernooi valt een aardig hoog bedrag te winnen. In 2015 is de hoogte van het prijzengeld maar liefst 36 miljoen Australische dollars, wat betekent dat er aan 25 miljoen euro aan prijzen valt te verdienen!

De winnaar van zowel de mannen als vrouwen van het Australian Open, de opener van de Grand Slam-tennistoernooien, wint maar liefst twee miljoen euro!

Kaarten voor het Australian Open tennistoernooi

Het Australian Open tennistoernooi bij wonen? Ga dan gauw je kaarten voor Australian Open bestellen, voor een mooie prijs kan jij ene ticket voor Australian Open voor één dag binnenslepen. Plak er een leuk reisje door Australië aan vast en geniet van volle tuigen van het Australian Open tennis Grand Slam-toernooi. Tickets voor het Australian Open zijn al verkrijgbaar vanaf 90 euro. De kaarten voor het Australian Open verschillen per dag van prijs, voor de finale betaal je natuurlijk wat meer voor je ticket. De tickets van Australian Open liggen tussen de negentig en tweehonderd euro, maar ze zijn zeker het geld waard!

Woon de opening van het Grand Slam-tennistoernooi bij en koop nu je kaarten voor het Australian Open tennistoernooi in Melbourne!