Bali de droombestemming van Indonesië

rondreizen bali, rondreizen indonesie, bali Rondreizen door Bali is de droombestemming van Indonesië bezoeken. Je hebt er vast wel eens over gefantaseerd: een vakantie op Bali, wij kunnen je vertellen als je gaat rondreizen door Bali dat al deze fantasieën werkelijkheid gaan worden! Geniet tijdens het rondreizen door Indonesië van rust op het droomparadijs Bali. Wij vertellen alles wat je over Bali moet weten, van de religie tot bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Alles wat je moet weten over Bali

De droombestemming van Indonesië mag zeker niet missen tijdens het rondreizen door het diverse land. De vele fantasieën over Bali komen tot werkelijkheid tijdens je vakantie op het prachtige eiland. De blauw groene zeeën, parelwitte stranden, palmbomen en gezellige strandtentjes, jouw beeld over Bali bestaat gewoon echt, en dit ga jij meemaken tijdens het rondreizen door Java, Bali en Lombok.

De religie van Bali

De Islam overheerst in Indonesië, maar dit zie je amper terug in Bali. Bali het eiland van je dromen waar het HindoeÏsme de overheersende religie is. Niet het pure Hindoeïsme ga je zien tijdens je vakantie in Bali, nee het is een combinatie van het Hindoeïsme beïnvloedt door Balinese mythologieën.

Zo?n 93% van de bevolking is Hindoeïstisch in Bali. De Islam met 5,2% staat op nummer twee van de religie in Bali.

Het tropische klimaat van Bali

Het prachtige Bali kent niet alleen zon, zee en strand. Tegenovergesteld met Java kent Bali dus wel zijn regenseizoen met zijn tropisch regenwoud klimaat. Plan je rondreis door Indonesië dus goed als je het vakantieland Bali gaat bezoeken. Houd rekening met heerlijke temperaturen, maar ook met de regen die gaat vallen. Wil jij genieten van de zon? Ga dan tussen april en september rondreizen door Bali. Wil jij de regen vermijden? Plan je reis dan niet tussen oktober en april.

Eten in Bali is smaakvol dineren

Net als in de rest van Indonesië ga je veel rijst eten tijdens je vakantie in Bali, dit is namelijk het hoofdbestanddeel van (bijna) elke maaltijd. De rijst wordt rijk aangevuld met verschillende groentes en een heerlijk stuk vlees, vis of kipgerecht.

Als je gaat eten in Bali dan ga je een smakvolle maaltijd tegemoet. De sambal geeft een pittig vleugje aan je maaltijd, maar ook kan je voor alle andere smaken kiezen die je je maar kan bedenken. De combinatie van verse groente, smaakvolle kruiden en andere gerechten zoals kip, varkensvlees, ei en kroepoek maken jouw maaltijd een smaakvolle beleving. Het eten in Bali is zeker een van de hoogtepunten van het land waar je echt van gaat genieten.

Bezienswaardigheden van Bali

Ubud, wil jij cultuur ervaren tijdens je rondreis door Bali? Dan is Ubud een van de hoogtepunten die jij moet bezoeken, door de bevolking van Bali wordt dit namelijk gezien als hét culturele centrum van het droomeiland. Neem een kijkje in de vele kunstwinkeltjes, neem een bezoek aan de heiligdommen de Gunung Kawi, Goa Gajah en de Pura Dalem Padantegal tempel. Wil jij je bezoek aan Ubud helemaal bijzonder maken? Ga dan naar de Apengrot van Bali die bewoond wordt door de makaak-aap.

Batubulan, een van de andere highlights van Bali is de plaats Batubulan waar je live kan zien hoe prachtige beelden van vulkanisch gesteente maakt. De beelden die er gemaakt worden en te bewonderen zijn zijn Boeddha?s, tempeltjes, demonen en mythische figuren die in Bali belangrijk zijn.

Gunung Agung, de meest heilige berg van Bali is een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens het rondreizen door Bali. De berg wat een actieve vulkaan is is de woonplaats van de goden volgens de Balinezen. Wil jij deze heilige berg ervaren? Ga dan rondreizen door Bali tussen juli en oktober, deze tijd bied je de gelegenheid om de berg te beklimmen.

Goed voorbereid naar Bali

Jij wilt natuurlijk goed voorbereid op vakantie naar Bali. Met een goede voorbereiding kan je zorgeloos gaan genieten van een prachtige rondreis door Bali. Met onze tips zet je een stap dichterbij een prachtige rondreis naar Bali. Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat naar Bali. Gebeurt er iets en moet je je reis vroegd afbreken? Dan kan een reisverzekering helpen! Wil jij gaan duiken in het prachtige Bali? Dan moet je ervoor zorgen dat je voor extreme sporten verzekerd bent! Het is ook belangrijk dat je je paspoort controleert op de geldigheid. En vergeet je ook je paklijstje niet te maken? Met deze tips ga jij een fantastische rondreis door Bali maken!