Lombok het onbekende van Indonesië

lombok rondreizen, rondreis lombok, indonesie rondreizen, rondreis indonesie, lombokRondreizen door Lombok, het onbekende van Indonesië. Lombok is nog een vrij onbekend deel van Indonesië maar is zeker niet minder de moeite waard om te gaan rondreizen. Ga je rondreizen door Lombok dan staat je een prachtige droomlocatie je te wachten. Van fascinerende naturen die je treft tijdens je rondreis door Lombok tot leuke bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen in je rondreis door Indonesië.

Alles wat je moet weten over Lombok

Je bezoek aan het nog vrij onbekende Lombok gaat je versteld doen staan. Tijdens je vakantie op Lombok ga je je ogen uitkijken op de prachtige stranden en fascinerende wateren. Lombok welke Bali overtreft met zijn droomachtige natuur is een plek om te relaxen en van te genieten tijdens je rondreis door Indonesië. Wat moet je nou weten over het onbekende, maar prachtige eiland? Wij vertellen het je!

Religie van Lombok

Ongeveer 80% van de bevolking van Lombok zijn de Sasaks, de lokale bewoners van het prachtige eiland. De nieuwe vakantiebestemming Lombok waar grotendeels van de bevolking de Islam aanhangt. Net als in de rest van Indonesië.

De Sasaks hebben hun eigen pure cultuur die nog steeds in ere word gehouden. Eigen tradities en eigen taal maken jouw vakantie bezoek aan Lombok interessant.

Het tropische klimaat van Lombok

De vakantiebestemming Lombok biedt een tropisch klimaat en een gemiddelde van 30 graden heel het jaar door. Net als Bali kent het tropisch klimaat van Lombok ook het moessom seizoen.

Ga je rondreizen door Lombok dan moet je dus ook rekening houden met de seizoenen die het land kent. De moesson periode van Lombok valt tussen november en februari, de meeste neerslag valt in januari en februari. Wil jij van de heerlijke temperaturen en een lekker zonnetje genieten? Ga dan op vakantie in Lombok in juli, augustus of september in deze periode kent Lombok zijn zonnigste maanden.

Pittig eten in Lombok

Dat je heerlijk en gevarieerd kunt eten in Indonesië is duidelijk en zo voegt Lombok ook iets eigens toe aan de typische Indonesische keuken.

Een van de hoogtepunten van Lombok is dan ook het bijzondere eten. Om een lekker hapje te eten kan je overal terecht in Lombok, pas wel op dat het eten nogal pittig is op dit droomeiland. Lombok wat letterlijk chilipeper betekent maakt zijn naam waar. Wil jij echt de bijzondere lokale plekjes opzoeken en genieten van de échte keuken van Lombok? Loop dan restaurants binnen waar het bordje ?warung? hangt, je bent gegarandeerd van heerlijke maaltijden en je bent even weg van alle toeristen.

Bezienswaardigheden van Lombok

Lombok het prachtige eiland, het tweede Bali, een hoogtepunt tijdens je rondreis door Indonesië op zich. Maak kennis met de lokale cultuur, geniet van het prachtige witte strand en neem een duik in de helder blauwgroene zee van jouw vakantiebestemming Lombok. Maar er is meer, er is zat te doen in Lombok en wij zetten een paar bezienswaardigheden van Lombok voor jou op een rijtje:

  • Gili Eilanden, aan het noordwesten van de kust van Lombok vind je de magische Gili eilanden. Prachtige koraalriffen en de perfecte plek om te duiken of te snorkelen.
  • Gunung Rinjani National Park, is een van de andere hoogtepunten van Lombok waar je geweest moet zijn. Het National park dat een gebied van 40.000 hectare bezit is te vinden in het oosten van Lombok. Gunung Rinjai de berg die het park domineert is te bewonderen in elk plekje van het nationale park. Je kan de uitdaging aangaan en de berg beklimmen, wil jij je spieren besparen? Geniet dan van de magische omgeving van de berg, de meren en de prachtige kleuren. Een ander hoogtepunt van het park zijn de planten en dieren. Maak kennis met de aapjes, herten, wilde zwijnen en prachtige kleurrijke vogels en bewonder de mooie orchideën en edelweiss.
  • Senggigi Beach, een van de hoogtepunten van Lombok is de bekendste badplaats Senggigie Beacht. Het bijzondere strand van Lombok met zijn zwarte vulkaanzand en fascinerende koraalriffen. Heerlijk relaxen en smaakvol eten zijn de kenmerken van deze bezienswaardigheid van Lombok. Geniet van je vakantie in Lombok met een van de excursies die je mee kan maken op Senggigie Beach. Ga zo mee naar het waterpaleis in Narmada, een prachtig zomerpaleis staat op je te wachten. Senggigi Beach is ook ideaal om heerlijk overheen te wandelen. Genieten dat doe je op dit hoogtepunt van Lombok tijdens je rondreis.

Ga je rondreizen door Indonesië en je wilt echt bijzondere plekjes ontdekken. Dan moet je Lombok hebben bezocht! Vergeet je ook niet een inpaklijstje te maken en een reisverzekering af te sluiten?? Dan kan jij onbezorgd gaan genieten van je rondreis door Lombok.