Java het bruisende hart van Indonesië

java vulkaan, rondreizen java, rondreis indonesiëGa je rondreizen door Java, dan zal jij je niet vervelen. Java ook wel bekend als het bruisende hart van Indonesië, het gigantische land bied onwijs veel mogelijkheden. Van relaxen tot deelnemen in het dynamische leven. Een rondreis door Java is een ervaring die je niet zal vergeten, indrukken zullen je overspoelen en alles wat je voor je reis moet weten hebben wij op een rijtje gezet!

Alles wat je moet weten over Java

Java rondreizen is het bruisende hart rondreizen van Indonesië. Het eiland dat drie keer zo groot is als Nederland met zijn 124 miljoen inwoners, maakt het nooit saai. Vele bezienswaardigheden, zeeën waar je prima kunt surfen en de hoofdstad Jakarta.

De religie van Java

Het geloof dat overheerst in het bruisende Java is de Islam. Toch tijdens het rondreizen door Java ga je niet de moslim tegenkomen die je in Arabische wereld tegen zal komen. Ieder vaart zijn eigen koers en de verschillen tussen culturen worden steeds kleiner in Java.

Buiten de moslims zijn er ook veel Javanen christelijk, hindoeïstisch of boeddhistisch. Ook vind je veel varianten met oude gewoonten van Java in de geloven. Er ontstaan dus steeds meer nieuwe geloven en combinaties van. De Javaan gaat zijn eigen weg en de cultuurverschillen worden steeds kleiner.

Het warme klimaat in Java

Ben jij op zoek naar warmte tijdens je rondreis door Indonesië, dan is je verblijf in Java erg welkom. Met temperaturen die niet lager gaan dan 23 graden heel het jaar door heeft Java een tropisch klimaat. Kijk dan ook niet gek op tijdens Java rondreizen dat temperaturen (bijna) altijd boven de 30 graden zijn en je ‘s avonds gewoon nog heerlijk in je strandjurkje kan rondlopen. Je kunt overdag heerlijk genieten van de zee, de temperaturen zijn namelijk zeer aangenaam. Waar je ook geen rekening mee hoeft te houden als je gaat rondreizen door Java is de tijd dat je gaat. Java kent namelijk geen regenseizoen en de regen valt heel het jaar door. Buien komen en gaan erg snel in Java, even een harde plens die zo weer ruimte maakt voor de zon staan centraal in het klimaat van Java.

Eten in Java

Op het vulkanische eiland Java kun je goed eten. Tijdens je rondreis door Java ga je dan ook eten van goede kwaliteit tegenkomen. Door de vele concurrentie leveren de tentjes op de straat erg goed en kwalitatief eten. Wil je liever lekker luxe eten ga dan in Jakarta naar Kinara en Sabang Food, dit zijn de plekken om in comfort van je heerlijke eten in Java te genieten.

Een concept dat je tijdens het rondreizen door Java zeker moet proberen is Pujasera, hierbij maken verschillende koks een maaltijd naar jouw wens. Het eten in Java is heerlijk en maken je vakantie in Java compleet.

Bezienswaardigheden van Java

Tijdens je rondreis door Indonesië en je bezoek aan Java zijn er een aantal plekken waar je geweest moet zijn. Java biedt verschillende bezienswaardigheden waaronder de Borobudur die gelegen is bij de meest actieve vulkaan de Merapi. Borobudur is een historisch oude tempel die is opgebouwd als een trapvormige piramide. De Borobudur tempel is jaren verborgen gebleven onder een laag as van de actieve vulkanen. Wil je eeuwige geluk ervaren? Ga dan de uitdaging aan om de Boeddha aan te raken die in de Stoepa’s zitten verborgen die je op de top van deze bezienswaardigheid van Java vindt.

Wil sportief bezig zijn en houd je van surfers of om naar surfers te kijken? Dan is Pangandaran een van de hoogtepunten van Java die je niet mag missen. Een van de andere bezienswaardigheden die op het eiland Pangandaran te bewonderen valt is het nationale park Penanjung Pangandaran en de bezienswaardigheid die hier te bewonderen valt is de Rafflesia bloem. Het hoogte punt van Penanjung Pangandaran kan wel 10 kilo wegen en een diameter van 1 meter krijgen.

Natuurlijk kan je ook cultuur snuiven in je vakantie op Java. Breng zo een bezoekje aan het Kration. Een van de hoogtepunten van Java wat bestaat uit een paleiscomplex van zo’n 14.000 vierkante meter en bezit een diepe filosofische betekenis voor de Javanen. Je vind hier prachtige vorstelijke erfstukken, fascinerende koetsen, bijzondere wapens en is er een bijzondere gelegenheid? Dan kan jij de hofhouding in het bijzondere ceremoniële kostuum spotten. Een van de hoogtepunten en culturele bezienswaardigheden van Java die zeker op je lijstje moeten.

Een ding is zeker je rondreis door Java zal een bijzondere rondreis worden! Vergeet jij je inpaklijstje niet te maken voor je vakantie in Java?