Alaska highlights die je niet mag missen!

alaska, highlights alaska, rondreis amerika, amerika rondreizen, Anchorage, kenai fjords national park,De highlights van Alaska laten je een heel andere kant van Amerika zien. Ga je in het noorden van Amerika rondreizen? Dan mag Alaska zeker niet ontbreken aan je rondreis! Alaska is de staat van superlatieven, met de hoogste bergen, de diepste fjorden, de prachtigste gletsjers en bijzondere dieren is Alaska een bijzondere ervaring tijdens het rondreizen van Amerika. En met deze hoogtepunten van Alaska mis jij niks van deze bijzondere staat!

Denali National Park

Wil je echt iets unieks zien tijdens je rondreis in Amerika? Ga dan naar Denali National Park, een van de hoogtepunten van Alaska. In dit populaire nationale park van Alaska vind je de hoogste berg van de VS de Mount McKinley. Bewonder prachtige gletsjers, landschappen en geniet van de wilde wildernis! Ook kun je unieke dieren spotten in het Denali National Park zoals grizzlyberen, zwarte beren, de kariboes, vossen, lynxen maar ook bevers en prachtige vogels! Ook heb je de kans om kennis te maken met de Golden Eagle een prachtige roofvogel. Ga fietsen, wandelen, beoefen een bergsport, ga kijken bij de sleehondendemonstratie en doe mee met verschillende winteractiviteiten!

Mount McKinley

In het Denali State Park, een van de hoogtepunten van Alaska vindt je de hoogste berg van Amerika! De wel 6168 meter hoge Mount McKinley is een bijzondere bezienswaardigheid van Alaska die prachtige plaatjes oplevert. Waar je op 500 meter boven zeeniveau op de grond van Denali State Park staat ben j op ruim 6000 meter hoogte als je deze highlight van Alaska beklimt een hoogte verschil van maar liefst 5500 meter, indrukwekkend! Mount McKinley is een populaire bestemming voor bergbeklimmers, maar is zeker een aanrader om te bewonderen als je gaat rondreizen door Amerika. Ben je van plan om toch de Mount McKinley te gaan beklimmen tijdens een expeditie check dan je reisverzekering, deze dekt wellicht deze extreme sport niet!

Fairbanks

De een na grootste stad van Alaska die gelegen is middenin de wildernis is Fairbanks. Fairbanks is een van de hoogtepunten van Alaska dit door zijn rijke geschiedenis en natuurlijke fenomenen. The Golden Heart of Alaska biedt je veel bezienswaardigheden om kennis te maken met de goudzoekershistorie. Een van de hihglights van Alaska biedt je daarnaast een magische ervaring. Ga tussen mei en september ‘the Northern Lights’ bewonderen in Fairbanks. Het natuurspektakel van Fairbanks wordt gecreëerd verschillende natuurlijke verschijnselen van de aarde en het weer. Een magisch beeld dat je rondreis door Amerika compleet maakt!

Kenai Fjords National Park

Een van de prachtigste dingen die je gaat zien tijdens je rondreis door Alaska is de highlights Kenai Fjords National Park. Kenai Fjords National Park ligt op een gigantisch grote ijsplaat van wel 800 vierkante kilometer groot en anderhalve kilometer dik! Bewonder het kustgebied met gletsjers, steile hellingen, prachtige rotskloven en verbazingwekkende fjorden op deze highlight van Alaska! En misschien spot jij tijdens je bezoek aan dit hoogtepunt van Alaska wel de prachtige walvissen, orka’s, zeeottters en schattige zeehonden!

Anchorage

De belangrijkste stad van Alaska is een van de plekken waar je geweest moet zijn tijdens het rondreizen door Noord-Amerika. Anchorage met zijn boeiende geschiedenis ligt middenin de wildernis en heeft je veel spectaculaire highlights te bieden! Anchorage is zo de startplaats van de Iditarod sledehondenrace, deze highlights van Alaska heeft boeiende musea waar de geschiedenis tot zijn recht komt en natuurlijk kan de bijzondere natuur niet vergeten worden. Grote kans dat je in Anchorage bijzondere dieren gaat spotten zoals witte dallschapen met geelbruine hoorns, witte dolfijnen en prachtige rendieren! Kortom Anchorage is een van de hoogtepunten van Alaska die je tijdens het rondreizen niet mag missen!