Rhodos: Akropolis

De Akropolis is gebouwd op een 116 meter hoge rots waar de overblijfselen van een kasteel van het dorp Líndos staan. Je kunt het kasteel en de Akropolis wandelend bereiken, maar ook per ezel. Als je met de ezel gaat ga je via een andere, wat langere, route naar boven.
Als je wandelend gaat ga je via trappen omhoog. Naast deze trappen zitten Griekse vrouwen die van allerelei borduurweken te koop aanbieden. Er zijn op de weg naar boven vier verschillende plateaus.

Op het eerste plateau zijn drie ondergrondse waterreservoirs te bewonderen welke nog uit de Byzantijnse periode komen. Ook is hier een reliëf van een schip in een rots uitgehouwen ter ere van Hagesandros, de zoon van Mikion.

Het tweede plateau is te bereiken via een stenen trappen welke is aangelegd door de ridders. Via deze trap kom je bij de Johannietervestiging waar je nog een aantal oude altaren, zalen, opslagplaatsen en dergelijke kunt bezichtigen.

Via een trap bereik je dan het derde plateau waar de Stoa uit het Hellenistische tijdperk ligt.  De Stoa is 87 meter lang en heeft in totaal 42 Dorische zuilen. In een van de hoeken van de Stoa vind je de overblijfselen van de Agios Ionnis kerk.

Via een laatste trap bereik je dan het vierde plateau waar zich op de rand van een verticale klif de restanten van de tempel van Lindia Athena bevinden. Deze tempel is herbouwd maar de eerste tempel zou gebouwd zijn door Danios. Vanuit hier heb je een oogverblindend uitzicht op de Egeïsche zee.