Op vakantie naar Rethymnon, Griekenland

Rethymnon is een Griekse stad gelegen op het eiland Kreta. Rethymnon is een oude stad op Kreta waar talloze leuke straatjes en steegjes te vinden zijn. Er is volop cultuur te proeven in Rethymnon, maar het prachtige zandstrand kan tevens voor een heerlijke zonvakantie zorgen. Kortom, een vakantie naar Rethymnon Griekenland is een aanrader!

Tips en bezienswaardigheden in Rethymnon
Rethymnon ligt op Kreta tussen Heraklion en Chania. De stad is nog altijd een prachtige verschijning met gebouwen uit de 16e eeuw. Rethymnon bestaat uit velen straatjes en stegen met bogen en stenen trapjes, ruïnes, maar ook de Venetiaanse haven is een ware trekpleister voor toeristen. Aan het visserstraatje liggen talloze (vis)restaurantjes waar je zeker een keer gegeten moet hebben!

Andere bezienswaardigheden in Rethymnon welke je niet moet missen als je op vakantie gaat naar deze stad zijn het archeologisch museum, Fortezza (Kasteel), Agios Frankiskos kerk, Megali Porta en het Rimondi plein. Tevens kun je vanuit Rethymnon leuke dagtochten maken zodat je Kreta nog meer ontdekt. Denk aan het Idi Gebergte, de Kourtaliotiko kloof, een dagtocht naar vulkaaneiland Santorini of bezoek één van de bekende kloosters in de buurt.

Gerelateerde artikelen