De vele eilanden van Griekenland

griekenland eilandenGriekenland heeft meer dan 6000 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn, maar slechts 78 van deze eilanden hebben 100 of meer inwoners. Alle Griekse eilanden hebben hun eigen unieke charme en uiteenlopend landschap. 

Griekenland heeft veel te bieden. Zo kan je natuurlijk genieten van een heerlijke zonvakantie in Griekenland, maar er is ook genoeg te zien en te beleven in Griekenland. Griekenland beschikt namelijk over een rijke geschiedenis en hier zijn nog veel overblijfselen van te bezoeken. 

In dit artikel vertellen we waarom een vakantie naar één van de vele eilanden van Griekenland een geweldige ervaring is. 

Boek hier je vakantie naar de eilanden van Griekenland

Grote verschillen

Alle Griekse eilanden hebben zo hun eigen charme en specialiteit. In totaal zijn er zo’n 6000 Griekse eilanden, maar slechts 227 daarvan zijn bewoond. De eilanden van Griekenland zijn zeer geliefd bij toeristen. Een greep van de populairste eilanden van Griekenland zijn:

Deze eilanden zijn maar een klein gedeelte van de vele eilanden die Griekenland rijk is. Naast deze eilanden zijn er nog het Griekse vasteland en het Griekse schiereiland de Peloponessos. 

Archeologische vindplaatsen

Griekenland is letterlijk één grote archeologische vindplaats. De Griekse eilanden worden al sinds de prehistorie bewoond, waardoor er door het hele land culturele bezienswaardigheden te vinden zijn. De vele oude schatten, overblijfselen en opgravingen zijn overal terug te vinden op de eilanden van Griekenland. Zo kent iedereen de Akropolis in Athene die vanuit bijna alle plekken in de stad te zien is. Maar zo vind je ook mogelijk de oudste stad van Europa, Knossos op Kreta en de ruïnes van het Asklepieion, ‘s werelds eerst gebouwde ziekenhuis in opdracht van Hippocrates. 

Kortom, een vakantie naar één van de eilanden van Griekenland is een unieke ervaring. Geniet tijdens je vakantie in Griekenland van het heerlijke weer en de prachtige bezienswaardigheden. 

Gerelateerde artikelen