Kos-Stad

kos-stad, griekenlandKos-Stad is een klein stadje gelegen aan de oostkust van het eiland Kos. Kos is één van de vele Griekse eilanden en een zeer populaire vakantiebestemming. Ieder jaar kiezen er weer duizenden mensen voor een vakantie op Kos en dan vooral in Kos-Stad. Kos-Stad is een sfeervol stadje met een prachtige haven: de Mandrakihaven. Vanaf de kust kijk je uit op Turkije. De Turkse stad Bodrum ligt dan ook maar op 20 kilometer afstand van Kos-Stad. In Kos-Stad vind je veel parken met bloemen, palmen, omzoomde lanen en prachtige zandstranden. Een sfeervolle stad op het populaire Griekse eiland Kos.

Boek hier je vakantie naar Kos-Stad

Zon, zee en strand

Niet alleen voor de prachtige bezienswaardigheden moet je naar Kos-Stad, ook voor het heerlijke weer ben je hier aan het juiste adres. Het eiland Kos heeft namelijk een aangenaam Middellands Zeeklimaat, met warme, zonnige zomers en relatief warme winters. In juli en augustus worden de warmste temperaturen gemeten, met soms wel uitschieters van 40 graden Celsius. In mei, juni en september is het dan ook veel beter uit te houden op Kos. In de maanden april en oktober is het ook zeer aangenaam op Kos, maar vooral ‘s avonds kan het dan flink afkoelen dus is een vestje vaak gewenst.

Prachtige bezienswaardigheden

Kos-Stad is een stad die dateert uit het jaar 366 voor Christus, een land met veel geschiedenis dus. Dit is ook zeker terug te zien. In Kos-Stad vind je ontzettend veel bezienswaardigheden. Kos-Stad is op zichzelf al een bezienswaardigheid en is hierdoor ook een heerlijke stad om heerlijk rond te slenteren en te genieten van de prachtige omgeving. Een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn:

  • Kasteel Neratzia: een prachtig kasteel!
  • Eleftheria plein: hier vind je gezellige terrasjes en de Defterdar moskee.
  • Agia Peraskevi kerk: deze mooie kerk is zeker een bezoekje waard.
  • Oude agora: een echte archeologische bezienswaardigheid.
  • Agora: de markt aan het Eleftherias plein, waar je leuk kan winkelen.

Kortom, wat je ook zoekt in een vakantie, Kos-Stad heeft het allemaal. Gezellige restaurantjes en terrasjes, prachtige bezienswaardigheden en genieten van het heerlijke weer op één van de vele zandstranden. Twijfel niet langer en boek een vakantie naar het heerlijke Kos-Stad!