Kos: Embros Therme

De Embrós Thérme is één van de best bezochte bezienswaardigheden van het Griekse eiland Kos, en ook nog eens gratis. Embrós Thérme ligt ongeveer 14 kilometer ten zuiden van Kos-Stad.

De Embrós Thérme is een thermaal bad in een kustmatig aangelegde bekken aan het strand. Vanuit de rotsen stroomt bronwater naar beneden welke een temperatuur van rond de 40 graden heeft. Het water heeft een lichte zwavelgeur en wordt vermengd met het zeewater waardoor het rond de dertig graden is als je er in zit, het water schijnt een geneeskrachtige werking te hebben.

De beste manier om bij de Embrós Thérme te komen is toch wel per auto. Het is het verstandigst om de auto boven aan de weg te parkeren en de helling naar beneden te voet af te leggen. De parkeerplaats onder aan de helling is namelijk erg krap en het is daar erg druk, tevens is de weg ernaartoe erg smal en steil.

Bij het druk bezochte thermale bad Embrós Thérme bevindt zich ook een klein kiezelstrandje en een taverne waar onder andere heerlijke verse vis geserveerd wordt. De voorzieningen zijn verder echter beperkt tot een douche en toilet.