Kos: Kos-Stad

Kos-Stad is de grootste stad van het Griekse eiland Kos en tevens de hoofdstad van het eiland. Kos-Stad beschikt over een prachtig centrum met naast de gebruikelijke winkels en terrasjes ook interessante bezienswaardigheden.
Eigenlijk mag je Kos-Stad amper een stad noemen, deze is namelijk maar 3 kilometer lang en 2 kilometer breed. Vanuit Kos-Stad heb je prachtig uitzicht over het nabijgelegen Turkije. Een voordeel aan de grootte van Kos-Stad is wel dat je alles te voet kan afleggen.

Bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je Kos-Stad bezoekt zijn de Johannietersburcht, Mandrakihaven, Agorá markt, Agia Paraskevi-kerk en het gouveneurspaleis

Er lopen aan de noordwestkant van Kos-Stad drie belangrijke straten. De eerste is G. Averoff, deze straat loopt vanaf de vismarkt in de Mandrakihaven tot Filinou waar een groot aantal restaurants en barren te vinden zijn.
Kanári is de tweede straat, deze brengt je vanuit Lambí Kos-Stad binnen tot de rotonde bij de Mandraki-haven. Ook aan deze straat liggen veel winkels, barren en koffietentjes. Bij de rotonde aan het einde van de straat zit de enige en populaire indoor discotheek van het eiland Kos, genaamd Fashionclub.
De derde straat loopt langs het Lambístrand en daaraan liggen twee grote discotheken van Kos-Stad.