Kos: Dagje met de boot naar Bodrum

Vanuit Kos worden vaak excursies gemaakt naar de populaire Turkse badplaats Bodrum. Het is vanuit de haven van Kos-Stad maar een half uur tot een klein uurtje varen. Deze trip moet je eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan aangezien Bodrum één van de mooiste en populairste badplaatsen van Turkije is.
Bodrum beschikt over erg mooie stranden, een prachtige haven en talloze gezellige terrasjes. Maar ook om te shoppen is Bodrum een perfecte plaats.

Als je naar Turkije gaat heb je eigenlijk een visum nodig, maar bij deze dagexcursie werkt dit anders. Je ontvangt een tijdelijk visum voor één dag, bij vertrek lever je deze weer in.

Bodrum is wel een echte toeristische trekpleister geworden, dus voor het échte Turkse gevoel zit je hier niet op de juiste plaats. Net als op andere plaatsen in Turkije vind je hier ontzettend veel namaakproducten in de vorm van Burberry-tassen, Lacoste-polo's en Ray Ban-zonnebrillen. Maar je kunt natuurlijk ook echte Turkse specialiteiten kopen in Bodrum, zeker de moeite waard als je een dagje hier rondloopt.