Schiphol hoe laat aanwezig?

Hoe laat aanwezig zijn op schipholHoe laat moet je aanwezig zijn op Schiphol voor vertrek van je vliegtuig? Dit is een vraag die bij veel mensen door het hoofd spookt wanneer zij op vakantie gaan met het vliegtuig en vliegen vanaf de luchthaven Schiphol.

Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig en gaat vliegen vanaf Schiphol, is het verstandig om de vertrektijden goed te noteren zodat je niet te laat bent. Wanneer je gaat vliegen vanaf Schiphol moet je je voor Europese vluchten minimaal 2 uur van te voren op Schiphol melden. Ga je buiten Europa vliegen? Meld je dan minimaal 3 uur van te voren op de luchthaven van Schiphol. Maar lees ook altijd de actuele vertrektijden  en wanneer je mensen gaat ophalen de actuele aankomsttijden.

[pro_ad_display_adzone id=”8491″]

Actueel hoe laat aanwezig zijn op Schiphol

Zoals je in de media hebt kunnen lezen is er de laatste tijd veel gedoe rondom het nationale vliegveld van Nederland. Een paar belangrijke oorzaken van de reden waarom je op tijd aanwezig moet zijn op Schiphol:

 • Veel stakingen, bijvoorbeeld bij AirFrance (moedermaatschappij van KLM) en Easyjet
 • Extra controles door verhoogde dreiging
 • Werkzaamheden rondom Schiphol

Hierdoor is het verstandig om je reis naar Schiphol goed voor te bereiden zodat je op tijd op Schiphol aanwezig bent. De vertrektijden veranderen soms maar desondanks krijgen we vaak meldingen van mensen die heel lang voor de incheckbalies aan het wachten zijn of in de lange rijen voor de douane staan. We raden aan  om wanneer je te laat dreigt te komen direct door te lopen naar een beveiligingsbeamte en deze te vertellen waarmee je vliegt en hoe laat je moet vliegen zodat ze je eventueel kunnen helpen. Natuurlijk moet je er zelf voor zorgen dat je op tijd aanwezig bent op Schiphol en ingecheckt bent.

Hoe naar Schiphol, als je op tijd aanwezig wil zijn?

Wil je naar Schiphol toe, dan kan je het beste op een van de volgende 3 manieren naar Schiphol. Ze staan op volgorde van voorkeur.

 1. Met de trein
  Op deze manier kom je precies onder het vliegveld aan, je bent vaak precies op tijd aanwezig en je kan het goed inplannen. Let wel altijd goed op of er geen werkzaamheden zijn. Wanneer je met lowcost airlines vliegt (bijvoorbeeld: transavia of easyjet) dan kan je beter niet met de trein gaan, de treinen naar het vliegveld rijden meestal pas als deze vliegtuigen al boarden in de ochtend. Je kan goedkope treinkaartjes online kopen!
 2. Met de auto
  Als je met de auto gaat dan kan je prima op tijd aanwezig zijn op Schiphol airport, let alleen wel op, want als je wil parkeren op het vliegveld is het vaak erg duur tenzij je van te voren een parkeerplaats reserveert. Dit kan eenvoudig online (lees: parkeren op Schiphol), vaak is dit inclusief gratis pendel dienst naar de vertrekhal.
 3. Af laten zetten
  Het zogenaamde drop-off betekent dat familie, vrienden of bekende je kunnen afzetten op schiphol hierdoor ben je vaak op tijd aanwezig omdat ze je bij de ingang kunnen afzetten. Wat belangrijk is als je echt op tijd aanwezig wil zijn op Schiphol, dat je rekening houdt met eventuele strengere controles van marechaussee op de toegangswegen naar het vliegveld.

Leden van Meenemen.nl adviseren

Ben je nog op zoek naar goedkope vliegtickets? Uit onderzoek onder leden van Meenemen.nl, blijkt dat de leden onderstaande aanbieders adviseren wat betreft het boeken van goedkope vliegtickets online.

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
World Ticket Center Bekijk aanbieding