Hoogtepunten Nieuw-Zeeland

nieuw-zeeland, hoogepunten nieuw-zeeland, highlights nieuw-zeeland, bezienswaardigheden nieuw-zeeland, De highlights van Nieuw-Zeeland. Tijdens je Fly Drive rondreis door Nieuw-Zeeland is er gigantisch veel zien en te beleven in het diverse land. Maar wat zijn nou de plekken en bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland die je móet hebben gezien en mee hebt moeten maken? Het diverse land, zijn prachtige ongerepte natuur, het reizen door een anzichtkaart allemaal eigenschappen van je Fly Drive rondreis door Nieuw-Zeeland. Om je reis compleet te maken hebben wij de higlights op een rijtje gezet, zodat jij een onvergelijke rondreis gaat maken door Nieuw-Zeeland!

Van mysterieuze plekken tot prachtige stranden. Van het noorden tot het zuiden van Nieuw-Zeeland, alle bezienswaardigheden van je rondreis door het prachtige Nieuw-Zeeland zullen aanbod komen. Vergeet je geen inpaklijstje te maken? Zo ga jij optimaal genieten van de verbazingwekkende bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland!

Bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland tijdens het rondreizen

Nieuw-Zeeland is een paradijs vol met diversiteit, van kerstachtige besneeuwde bergtoppen tot wonderlijke stranden. Een fascinerende natuur die op elke plek anders is ga je tegen komen tijdens het rondreizen door Nieuw-Zeeland, heerlijk eten, cultuur en nog veel meer. Kortom een rondreis door Nieuw-Zeeland bied zoveel mogelijkheden en zoveel highlights en bezienswaardigheden. En daarom hebben we de bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland opgesplist in twee delen:

  • De highlights van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland
  • De highlights van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

De highlights van noord Nieuw-Zeeland

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is veel te beleven. Een paradijslijk gebied ga je tegenkomen als je gaat rondreizen door noord Nieuw-Zeeland. Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland laat je fascineren van vulkanen tot paradijselijke stranden. Maar o het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft zoveel meer te bieden. Wij geven een kleine greep uit de bezienswaardigheden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, die je zeker niet mag missen tijdens het rondreizen door Nieuw-Zeeland.

Rotorua 

De stad met ongeveer 55.000 inwonders Rotorua is te vinden tijdens je rondreis door het noordereiland van Nieuw-Zeeland. Rotorua, ook wel gekend als het geothermische hart van het Noordereiland genoemd. In de stad kan je veel vulkanische activiteiten bewonderen. Zo geven de spuitende geisers, de pruttelende modderpoelen, kokende meren en stoomkraters een bijzonder gezicht. Rotorua is een van de bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland die je hebt moeten zien en die je niet zomaar gaat vergeten!

Bay of Islands 

De perfectie combinatie van paradijselijke witte stranden en cultuur snuiven vind je op de Bay of Islands in het noorden van het Noordereiland. Tijdens het rondreizen door Nieuw-Zeeland is dit een van de bezienswaardigheden van het Noordereiland die je bezocht moet hebben! De prachtige parelwitte stranden en baaien geven je een moment van rust en de historische steden Paihia en Russel geven je de kans om cultuur te snuiven.

De perfecte balans van genieten en iets opdoen van het land, dat is wat je doet tijdens je bezoek aan deze highlight van Nieuw-Zeeland. Ga cultuur snuiven, relaxen en dolfijnen spotten tijdens je bezoek aan de bezienswaardigheid Bay of Islands in Nieuw-Zeeland!

Matamata 

Lord of the Rings fans opgelet! Ga jij rondreizen in Nieuw-Zeeland? Dan moet je deze bezienswaardigheid van Nieuw-Zeeland zeker op jouw lijstje zetten. Op het noordereiland in Nieuw-Zeeland vind je namelijk de stad Matamata waar een boerderij ligt waar de films ?Lord of the Rings? en ?The Hobbit? zijn opgenomen. De boerderij is een toeristische attractie geworden in Nieuw-Zeeland en laat je even een moment leven in een fantasie wereld.

Te Urewera National Park

Een van de grootste nationale parken die je gaat vinden in je rondreis door Nieuw-Zeeland ligt op het Noordereiland. Te Urewera National Park bied het grootste gebied ongerepte natuur van het Noordereiland en is een van de bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland waar je geweest moet zijn! Laat je overspoelen door dit prachtige natuurgebied tijdens het rondreizen door Nieuw-Zeeland met zijn oogverblindende meren, rivieren, watervallen en bergen.

Taranaki

Wil jij de avontuurlijke kant van Nieuw-Zeeland proeven tijdens het rondreizen door dit diverse land? Dat kan natuurlijk ook! Tijdens je rondreis door het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is de ideale plek voor wat avontuur de streek Taranaki. Probeer verschillende buitensporten uit in dit wonderbaarlijke gebied. Ga surfen, hiken, wandelen bij een vulkaan, bungeejumping of doe mee met een van de gave kajak- of jet-boottochten. Taranaki is zeker een van de highlights om op je lijstje te zetten wil je gaan rondreizen door Nieuw-Zeeland!

De highlights van zuid Nieuw-Zeeland

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is ook zeker de moeite waard om door rond te reizen. Je vind hier heerlijke stranden om te relaxen, fascinerende nationale parken en de ongerepte natuur van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zal je versteld doen staan! Wij hebben een greep uit alle bezienswaardigheden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland op een rijtje gezet. Laat je inspireren door het rondreizen door Nieuw-Zeeland!

Fiordland National Park 

Een van de bezienswaardigheden op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland is het Fiordland National Park ook wel gekend als de ?Walking Capital of the World?. Het park dat uitgeroepen is tot een van de werelderfgoeden door UNESCO is een van de mooiste plekken waar je ooit bent geweest. Een bezienswaardigheid van Nieuw-Zeeland die op je lijstje moet staan als je gaat rondreizen door het Zuidereiland.

Geniet van heuvels, bergen, wonderlijke watervallen, ruige rivieren, prachtige fjorden en bijzondere donkere meren. Een van de highlights van dit betoverende natuurpark zijn de typische Nieuw-Zeelandse vogels, spot zo de kiwi, kakapo en de takehe. Buiten de vogels kun je hier ook pinguïns, dolfijnen en zeehonden spotten! Het Fiordland National Park is een van de bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland!

Marlborough Sounds 

Een indrukwekkende natuur vind je in deze highlight van je rondreis door Nieuw-Zeeland. Het Marlboroug Sounds een streek op het Zuidereiland bied een heerlijk zonnig klimaat, prachtige dieren zoals dolfijnen en verschillende zeevogels. De plek waar je gletsjers kan spotten die uit de oude ijstijd stammen, een zeldzame wildlife kan ontdekken en aan sport en ontspanning kom je ook niet tekort op deze highlight van Nieuw-Zeeland. Ga je rondreizen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland dan is Marlborough Sounds zeker een plek die je niet mag overslaan!

Mount Cook 

Ook de Mount Cook behoort tot je lijstje met bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland ben je aan het rondreizen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is te vinden in het Mount Cook National park wat een van de spectaculairste parken is die je gaat tegenkomen in je rondreis door Nieuw-Zeeland!

De berg heeft maar liefst drie pieken waarvan de hoogste 3754m is. Het bezoeken van de berg en het park wat ook zeker tot de highlights van Nieuw-Zeeland behoort is een bijzondere ervaring, een derde van het park is namelijk het gehele jaar bedekt met sneeuw!

Otago Peninsula 

Een van de meest bijzondere plekken en een van de highlights voor je rondreis door Nieuw-Zeeland is het schiereiland Otago. De plek waar de bijna uitgestorven en beschermende Yellow-eyes Penguin leeft. Wonderlijke vulkanische heuvels, kliffen, prachtige natuur, een bijzondere wildlife en meer is er te zien en te beleven op deze highlight van Nieuw-Zeeland. Laat je inspireren en kom tot rust op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland op Otago Peninsula!

Stewart Island 

Je hebt er vast wel ooit van gedroomd of over gefantaseerd: het bezoeken van een onbewoond eiland. Ga je Nieuw-Zeeland rondreizen, dan kan deze droom welleens uit komen! Een van de bezienswaardigheden van het zuidereiland van Nieuw-Zeeland is namelijk het Stewart Island, een eiland met een oppervlakte van 1746km2 is maar voor 1% bewoond en nog niet ontdekt door massatoerisme! De ervaring van leven op een onbewoond eiland kan hier uitkomen.

Ga op ontdekkingstocht in de wildernis of geniet van de fascinerende rotsachtige kustlijn en geniet op de prachtige stranden die deze highlight van Nieuw-Zeeland bied. Zoek de betoverende onderwaterwereld op met een duiksessie in de magische zeeën, spot dolfijnen, zeerobben en zeevogels. Een complete ervaring dat is wat Stewart Island, de bezienswaardigheid van Nieuw-Zeeland je biedt!