Dit neem je mee tijdens een rondreis door Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland wordt door veel reizigers wereldwijd als een van de mooiste landen beschouwd. Niet voor niets, daar het land je ontzettend veel te bieden heeft! Denk alleen al aan de uitgestrekte kustlijn, welke meer dan 10.000 kilometer lang is. Of wat te denken van het grote aantal nationale parken, met een zeer diverse flora en fauna? Tijd om de koffers te pakken en de vliegtickets te boeken voor een vakantie naar de andere kant van de wereld. Bij het plannen van een rondreis door Nieuw-Zeeland zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Goed voorbeeld daarvan is het weer in Nieuw-Zeeland; ook niet onbelangrijk bij het inpakken van je koffer of backpack. Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland? Hoe koud is het in Nieuw-Zeeland, wanneer ik het land in de Europese zomer bezoek? In dit artikel lees je er meer over. 

Beste reistijd voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland 

Je bezoekt Nieuw-Zeeland het beste in de Europese winter. Op dat moment is het zomer aan de andere kant van de wereld. Van december tot februari geniet je in Nieuw-Zeeland van een gemiddelde dagtemperatuur van zo?n 23 graden Celsius. Het is tevens het hoogseizoen voor het land. Dit ziet ook TravelEssence, een organisatie die reizigers helpt bij het plannen van hun rondreis door Nieuw-Zeeland. Door een dergelijke organisatie in te schakelen ben je ervan verzekerd, niets van de mooiste bezienswaardigheden te missen tijdens je vakantie. Men helpt je van A tot Z; van het boeken van de vliegtickets tot het reserveren van een 4WD voor een rondtocht door een nationaal park in Nieuw-Zeeland. Wel zo makkelijk! 

Nieuw-Zeeland bezoeken tijdens de Europese zomer 

Bezoek je Nieuw-Zeeland in de Europese zomer, dan is het daar winter. Dit betekent voor de periode van juni tot augustus dat je er mogelijk sneeuw vindt en de gemiddelde dagtemperatuur rond de 14 graden Celsius ligt. Voldoende reden om een paar warme truien en lange broeken mee te nemen! Richting de Europese winter loopt de temperatuur in Nieuw-Zeeland op; tussen september en november ligt de gemiddelde dagtemperatuur op 18 graden Celsius. Bezoek je het land in de periode van maart tot en met mei, dan is het er gemiddeld zo?n 19 graden Celsius. Het is in deze periode aanzienlijk minder druk dan in het hoogseizoen. Een goed moment om naar het land toe te reizen, wanneer je niet verzekerd wilt zijn van temperaturen boven de 20 graden Celsius.