Flora en Fauna in Indonesië

orchidee indonesie, flora indonesie, fauna indonesie, flora en fauna indonesie, rondreis indonesie, rondreizen door indonesieBen je aan het rondreizen in Indonesië dan ga je een fascinerende natuur ontdekken! Door de verschillen in hoogtes, klimaat en bodemsoorten vind je in het westen hele andere planten, bloemen, dieren en andere prachtige dingen dan bijvoorbeeld in het oosten.

Tijdens het rondreizen kan je kennis maken met wel 45.000 verschillende plantensoorten! Ook ga je verschillende bijzondere diersoorten ontdekken, zoals de planten is er een oneindigheid aan verschillende soorten dieren te spotten in je rondreis door Indonesië!

De natuur in Indonesië is een van de prachtigste dingen die je gaat meemaken tijdens je rondreis door Indonesië. Door zijn diversiteit, maar ook door zijn zeldzaamheid.

Flora Indonesië

De prachtige bloemen en diverse planten- en boomsoorten laten je in een droomwereld rondreizen in Indonesië. Met zijn 45.000 plantensoorten, 250 bamboesoorten en 150 soorten palmen bezit Indonesië maar liefst 10% van alle plantensoorten ter wereld.

Ontdek in de tropische regenwouden tijdens je rondreis door Indonesië o.a. de bijzondere gigantische mammoetbomen, de waringin een van de heilige bomen van Indonesië. In de bossen kun je tijdens het rondreizen door Indonesië bekerplanten ontdekken en prachtige orchideeën spotten.

Maar liefst 2500 soorten orchideeën zorgen voor een betoverende sfeer tijdens je rondreis door Indonesië. Spot in Indonesië ook de bijzondere tijgerorchidee, de grootste soort ter wereld die beschikt over een drie meter lange sleep van bloemen!

Tijdens het rondreizen van Indonesië is het een bezoekje aan het eiland Borneo zeker de moeite waard, hier vind je namelijk de énige zwarte orchidee ter wereld gekend als de Coelogyne Pandurata.

Als we gaan kijken naar het eiland Sumatra dat je zeker gezien moet hebben tijdens je rondreis door Indonesië, dan treffen we de beroemde, prachtige, maar stinkende Rafflesia Arnoldii aan. Dit is de grootste parasitaire bloem ter wereld en een fascinerend prachtig beeld om vast te leggen!

Deze boom-, plant- en bloemsoorten is een heel kleine greep uit wat een rondreis door Indonesië je te bieden heeft! Ga dus op ontdekkingsreis door Indonesië en ontdek fascinerende planten, bloemen en bomen!

Fauna Indonesië

Als de prachtige planten, bloemen en bomen al geen indruk op je hebben gemaakt (wat wij ons niet kunnen voorstellen!) dan zullen zeker de bijzondere dieren die je gaat spotten tijdens je rondreis door Indonesië indruk op je gaan maken.

Van prachtige vogels tot bedreigde diersoorten, je vind het allemaal in het paradijs Indonesië. Gedurende je rondreis door Indonesië ga je een mix van dieren tegenkomen van Aziatische en Australische afkomst.

Bijzondere dieren die je in Nederland alleen in de dierentuin op een afstandje kan spotten ga je tijdens je rondreis door Indonesië van dichtbij meemaken! Maak zo kennis met de meest zeldzame apensoort de Oerang-Oetang of vrolijk op bij de kennismaking met de grappige neusaap tijdens je rondreis door Indonesië. Olifanten, neushoorns, de Sumatraanse tijger en nog veel meer grote zoogdieren zijn er te vinden in het geweldige Indonesië.

Voor de echte vogelliefhebber is een rondreis door Indonesië ook echt echt een droomlocatie. Ongeveer 1500 vogelsoorten zijn er namelijk te spotten in dit magische land. Kaketoes, papegaaien, tientallen soorten paradijsvogels, bladvogels, baardvogels en ga zo nog maar even door, ze zijn allemaal te bewonderen tijdens het rondreizen door Indonesië.

Ben je in het Oosten te vinden tijdens tijdens het rondreizen van Indonesië en ben jij een echte water liefhebber? Dan heb jij de ideale plek gevonden om even te stoppen! De prachtige koraalriffen die tijdens het rondreizen van Indonesië te vinden zijn, zijn de moeite waard om even bij stil te staan. Prachtige tropische vissoorten kun je hier in het wild spotten. Ook vind je hier de zeldzaamste schelpen ter wereld, tijdens je rondreis door Indonesië vind je het allemaal!