Sumatra rondreizen

sumatra tijger, rondreis sumatra, sumatra rondreizen, indonesie rondreizenRondreizen door Sumatra is rondreizen door het één na grootste eiland van Indonesië. Sumatra biedt een hoop hoogtepunten en je zult versteld staan van de pracht van dit eiland. Maak kennis met de wilde dieren, de cultuur, traditionele rituele en alle bijzondere hoogtepunten van het gigantische eiland. Hoe maak jij Sumatra tot jouw droomreis? Laat als je wensen uitkomen en ga ultiem genieten. Wij hebben belangrijke punten op een rij gezet om jouw rondreis door Sumatra in elkaar te zetten. Een ding is zeker het zal een bijzondere rondreis worden!

Kies de juiste rondreis

Rondreizen door Sumatra is een veel belovende rondreis. Een van de grootste eilanden van Indonesië is gelegen in een bijzondere omgeving. Met zijn tropische regenwouden, jungles, de orang-oetangs en gigantische kleurrijke bloemen verveel jij niet snel. Maar toch hoe ga je zo?n rondreis aanpakken? Kies je voor de groepsrondreis of de individuele rondreis?

Met de groepsrondreis ben je gegarandeerd van een gezelschap met hetzelfde doel: het bijzondere Sumatra ontdekken. Je reist overal heen met een het gezelschap en hebt een compleet programma, je wordt overal heen gebracht én een expert laat je alle mooie plekjes van Sumatra zien.

Of ga jij misschien liever de individuele rondreis door Sumatra beleven? Wil jij niet met een groep reizen en je eigen plan trekken? Geen rekening te hoeven houden met anderen en lekker met je eigen gezelschap rondreizen door Sumatra? Dan kies jij voor individuele rondreis door Sumatra. Complete programma?s, routes en alle mooie en geheime plekjes worden voor je uitgestippeld, maar je maakt de reis zelfstandig. Een garantie is wel, alles wordt goed geregeld en je hoeft niet bang te zijn dat je een hoogtepunt gaat missen in Sumatra.

Welke soort rondreis je ook kies, het unieke eiland Sumtra is een eiland voor wonderen en wacht op jou!

Het klimaat in Sumatra

Net als in een groot deel van Indonesië vind je in Sumatra ook een tropisch klimaat. Als je gaat rondreizen door Sumatra moet je dus rekening houden met de periode waarin je gaat.

Het droge en zonnige seizoen in Sumatra vind plaats tussen mei en september, dit is gelijk de ideale reistijd om dit prachtige eiland te verkennen. Als je de moesson mee wilt maken dan moet je tussen oktober en maart gaan rondreizen in Sumatra want dan vind je het echte regenseizoen plaats.

De overige maanden is het weer stabiel in Sumatra, vaak in de na middag tref je een aantal zware regenbuien. Deze regen duurt maximaal twee uurtjes.

De flora en fauna in Sumatra

Een reis door de jungle, de regenwouden ontdekken, oog in oog staan met wilde dieren. Prachtige bloemen bewonderen en van de omgeving genieten? Dat kan allemaal in Sumatra met zijn prachtige bloemen, bijzondere planten en reusachtige bomen heb je een rijke flora om te bewonderen. Ook doen de wilde dieren niet te kort in Sumatra in de jungles kan zomaar een orang-oetang voorbij slingeren en in de nationale parken kan je bijzondere dieren van Sumatra spotten.

De bijzondere flora van Sumatra

Ben jij een enorme natuurliefhebber? Dan heb je geluk met het groene Sumatra, als je gaat rondreizen door dit gigantische eiland ga je versteld staan. Versteld van alle prachtige bomen, bloemen en planten.

In het noorden van Sumatra vind je een groot gebied wat bestaat uit het tropisch regenwoud. Ga tijdens je rondreis door Sumatra zeker naar het noordelijke gebied, spot hier de Rafflesia de grootste bloem ter wereld. De Rafflesia is een prachtige rode bloem die gigantisch is en zich de grootste bloem ter wereld mag noemen, deze moet je gezien hebben tijdens het rondreizen door Sumatra! Maak in het noorden ook kennis met de Lijkplant en de Ketapang.

Ook vind je in Noord Sumatra sprookjesachtige watervallen en het Toba meer. Het Toba meer is het één na grootste meer van zuidoost Azië.

In het Noord-Westen vind je tijdens je vakantie in Sumatra niet alleen regenwouden, prachtige bloemen en bijzondere bomen. Nee in het noord-westen vind je een heel gebied met (actieve) vulkanen een bijzonder zicht geeft het zeker.

Fauna in Sumatra

De orang-oetang, de koning van Sumatra. Ga de jungle verkennen en wie weet zie jij wel ineens de prachtige orang-oetang aan een liaan voorbij zwaaien. Maar Sumatra is meer dan de orang-oetang, sta oog in oog met de wilde dieren zoals tijgers, vliegende vossen, olifanten, zwarte bavianen, kaketoes, neushoorns en nog veel meer.

Sumatra kent zo?n 196 verschillende zoogdieren, 194 reptielen, 62 amfibiesoorten, 272 vissen en 465 verschillende soorten vogels. De wilde dieren in Sumatra zijn veel belovend zullen je rondreis door Sumatra dan ook compleet maken.

Wil je tijdens het rondreizen in Indonesië de bladapen tegenkomen? Dan zit in je Sumatra goed, op dit gigantische eiland komt deze sierlijke aap het meest voor. Ben jij op ontdekkingstocht in de jungle van Sumatra? Dan kom jij misschien wel oog in oog te staan met de bijzondere Sumatraanse tijgers.

Het pittige eten van Sumatra

Houd je van gevarieerd, vers en pittig eten? Dan zijn de restaurants en eetgelegenheden in Sumatra jouw favoriete plek.

Het eten in Sumatra staat vooral bekend op zijn pittigheid, maar houd jij niet van pittig eten maak je geen zorgen! Door al het toerisme dat naar Sumatra trekt is er van elke keuken wel iets te vinden, wil jij dus liever ?veilig? westers eten? Dat is in veel restaurants ook te vinden.

Als je gaat rondreizen door Sumatra zul je zien dat elke regio van het bijzondere eiland zijn eigen specialiteiten heeft. Zo vind je in het noorden veel babi pangang en hond en in het westen eet niemand hond vanwege het liefde voor de dier. Rijst is net als het eten in Indonesië het hoofdingrediënt wat wordt verheerlijkt met verse groenten, vlees, vis of een kipgerecht. De maaltijden zijn een feestje en zo zien de mensen in Indonesië dit ook, het zijn echt eet-liefhebbers.

Een lust voor het oog, maar ook voor de smaakklieren is het eten op straat. Overal in Indonesië dus ook tijdens het rondreizen in Sumatra zul je eetcultuur op straat aantreffen. Eet een lekker stukje saté van de gezellige kraampjes, vers fruit, verse soepjes maar ook bijvoorbeeld een compleet kipgerecht. Heerlijk en goedkoop, de eetkraampjes zijn een hoogtepunt van je rondreis door Indonesië en je mag ze in Sumatra ook zeker niet overslaan.

Dan nog één tip voor degene onder ons die van écht pittig houden. Wil jij echt pittig eten ervaren tijdens je vakantie in Sumatra? Ga dan naar Padang, je zult hier weinig toerisme tegenkomen, maar ze verkopen hier wel de heetste Indische gerechten.

De onbekende schatten van Sumatra

Heb jij het helemaal gehad met alle toeristische trekpleisters? En wil jij echt gaan rondreizen door Sumatra en de onbekende plekken ontdekken?

Ga dan rondreizen in het zuidelijkste deel van Sumatra, het massa-toerisme is hier nog niet binnengedrongen. Maak kennis met de uitgestrekte moerrassen, plantages en schattige dorpjes. De mensen in de dorpjes zullen versteld staan van je bezoek, net zoals jij versteld zul staan van hun. Maak kennis met het lokale leven het pure Sumatra.

Tijdens het boeken van je rondreis zullen organisaties ook de onbekende plekken aanbieden, ontdek onbekende stammen en maak kennis met hun leven ver in de jungle. Het is net alsof je de oertijd instapt, alleen dan niet in een film, nee het is echt.

Buiten het primitieve leven van de lokale bevolking ga je ook kennis maken met de onontdekte stranden van Sumatra. Heerlijk tot rust komen van alle drukte van je rondreis door Sumatra dat doe je op deze stranden. Ze geven een uniek uitzicht, soms op de vulkanen van Java waar je met geluk nog een wolkje vanaf ziet komen.

Vergeet je niet je paklijstje te maken? Een goede reisverzekering af te sluiten voor je rondreis naar Sumatra? Ook is het belangrijk om je paspoort goed in orde te hebben! Wij wensen je veel plezier met het rondreizen door Sumatra!