Autan muggenspray

Autan muggenspray

Het maken van verre reizen maken prachtig. Heerlijk genieten van andere culturen en het mooie weer. Er is alleen een groot nadeel… altijd weer die muggen! ’s Ochtends onder de rode bulten wakker worden, zou verleden tijd moeten zijn als men Autan muggenspray gebruikt. Meenemen.nl heeft getest of dit product deze claim daadwerkelijk waarmaakt.

De test Autan Muggenspray

We testen de Autan pompspray en de Autan spuitbus. Het eerste wat opvalt is de geur.

De beide Autan-producten ruiken niet onaangenaam en dat is wel anders bij sommige concurrerende merken. De geur is niet erg sterk. Het is een product wat je gerust op kan doen als je nog onder de mensen moet komen. Autan spray, over het algemeen wel de volle acht uur bescherming te bieden. De volgende week gebruikte ik de muggenspray Ook dit product heeft een lichte geur en ruikt niet vervelend. De spray is gemakkelijk op te spuiten, omdat de straal van de vloeistof niet te groot is.

Het pompje van de Spray

Het pompje werkt niet goed ondersteboven, maar dit is op te lossen door de  muggenspray in je handen te spuiten en deze vervolgens in te smeren. Anders dan bij de Autan spuitbus, is het bij gebruik van de pompspray nodig om het product met de handen uit te smeren. Het is daarom handig om de spray alleen te gebruiken als je daarna ergens je handen kunt wassen.

Het gezicht en de hals zijn goed te behandelen, omdat je de Autan spray in je handen kunt spuiten en vervolgens heel precies met de vingers kunt aanbrengen rondom de ogen en mond. Omdat het laagje vloeistof dat op de huid terecht komt iets dikker is, dan bij gebruik van de spuitbus, voel je de spray iets meer zitten. Het plakt echter nauwelijks.

Na een week, ben ik twee keer gestoken. Dit gebeurde twee keer vlak na elkaar op vrijwel hetzelfde plekje van de huid. Ik heb het vermoeden dat ik dit plekje niet goed ingesmeerd had. Omdat er bij het opspuiten van de Autan pompspray geen nevel ontstaat, is de kans waarschijnlijk iets groter dat je een plekje overslaat. Ook deze spray bood de totale acht uur bescherming.

Conclusie:

De conclusie luidt dat antimuggenspray een geschikt product is om muggen op afstand te houden, mits het op de juiste manier en met zorg wordt gebruikt. De spuitbus vond ik het prettigst in gebruik, omdat deze het hele lichaam goed bedekt en je handen niet vies hoeven te worden. Dit laatste maakt het eenvoudig om de behandeling onderweg even te herhalen. Echter, de pompspray was geschikter voor het gezicht en de hals. Beide producten ruiken niet vies, wat ik een groot voordeel vind.

Score Autan anti muggenspray:

  • Muggen op afstand houden: 9
  • Geur: 8,5
  • Gebruiksvriendelijkheid Muggenspry spuitbus: 8,5
  • Gebruiksvriendelijkheid Autan pompspray: 8
  • Gemakkelijk mee te nemen Autan spuitbus: 7,5
  • Gemakkelijk mee te nemen Autan pompspray: 8
  • Totaal reisgeschiktheid Autan: 8+