Test: Nomad desert rose 3 tent

Dit maal heeft Meenemen.nl de Nomad desert rose 3 tent onder de loep genomen. Lees in dit testverslag hoe deze veelvekochte tent heeft gepresteerd.

De Nomad desert rose 3 is een 3-persoon iglotent. De buitenkant is gemaakt van polyester en de binnentent bestaat uit nylon. Om extra daglicht binnen te laten, is de Nomad desert rose 3 voorzien van een raampje dat van binnenuit afgeschermd kan worden. De buitentent beschikt over een ventielatiepaneel om de luchtcirculatie te bevorderen. Het totale oppervlak van de slaapruimte bedraagt 4,1m2 en het gewicht is 5,8 kilo. De Nomad desert rose 3 kost €100,- á €150,-.

De Nomad desert rose 3 was gemakkelijk op te zetten. De tent is voorzien van een ingenieus ring- en pinsysteem en dit vergemakkelijkt het proces aanzienlijk. De stokken zijn gemaakt van glasvezel en dus licht van gewicht en een klein beetje buigzaam.

Gebruik van tent Nomad desert rose

Voor drie personen vonden we de Nomad desert rose 3 aan de kleine kant, maar voor twee personen is er meer dan voldoende ruimte. Voor een gezin dat bestaat uit twee volwassenen en een kind, is de Nomad desert rose 3 zeer geschikt. De tent is 1,50 meter hoog en dus is het niet mogelijk om in de tent de staan. Dit maakt de Nomad desert rose 3 naar onze mening vooral geschikt als trekkerstent of als tent voor korte verblijven.

Belangrijk is natuurlijk de waterdichtheid van een tent. De Nomad desert rose 3 lekte tijdens onze test niet. Na de test was er wel enige condens waar te nemen in de binnentent.

De Nomad desert rose 3 is compact en licht van gewicht. In opgevouwen toestand is de afmeting van de Nomad desert rose 3 slechts 60 x 20 centimeter. De tent is daarom gemakkelijk mee te nemen tijdens een trektocht

Eindoordeel test Nomad desert rose 3 tent 

Gebruik: 9

Reisgeschikheid: 9

Gewicht: 8,5

Prijs-kwaliteitverhouding: 9