Zonnebrillen test Ray Ban Warrior

Meenemen.nl heeft een van de nieuwste zonnebrillen van Ray Ban getest: de Ray Ban RB3342 warrior. De glazen van deze zonnebril zijn verkrijgbaar in een gepolariseerde en niet-gepolariseerde variant. Het frame is gemaakt van metaal. Zowel de glazen als het frame van de Ray Ban RB3342 warrior zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij testen de zonnebril in de framekleur "gunmetal" met "green crystal" gepolariseerde glazen. De Ray Ban RB3342 warrior zonnebril is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen. We kochten de zonnebril voor 147 euro.

Ray Ban RB3342 warrior – getinte glazen

De kleur van de glazen heeft veel invloed op het zicht dat de zonnebril biedt. De Ray Ban RB3342 warrior die wij testen, heeft zoals gezegd groen getinte glazen. De groentint zorgt voor een natuurlijk en rustig beeld. Anders dan bij donkergrijs getinte glazen vaak het geval is, blijft het contrast uitstekend behouden. De glazen verminderen de schittering van zonnestralen aanzienlijk. Een nadeel van elk soort getint glas is dat een deel van de kleuren gefilterd wordt. In dit geval wordt een deel van het blauwe licht tegengehouden.

Ray Ban RB3342 warrior – UV-bescherming

Ook erg belangrijk is de bescherming tegen UV-stralen. De Ray Ban RB3342 warrior zonnebril biedt 100% UV bescherming bij 400 nanometer. Dit is de optimale bescherming die een zonnebril tegen UVA- en UVB-stalen kan bieden.

Ray Ban RB3342 warrior – kras- en stootbestendigheid

De glazen van de Ray Ban RB3342 warrior zonnebril zijn volgens de fabrikant kras- en stootbestendig. Wij testten deze claim door de zonnebril vanaf ooghoogte op verschillende oppervlakken te laten vallen. Een val op een houten vloer, gras, tapijt, laminaatvloer en stoeptegels overleefde de glazen van de Ray Ban RB3342 warrior met gemak. Echter na een val op een grinttegel was een minuscuul krasje waar te nemen. Het frame bleek iets minder bestendig tegen een val van deze hoogte. Er verschenen redelijk grote krassen vanwege de val op de grinttegel en de stoeptegel.

Ray Ban RB3342 warrior – bescherming van de huid

Een zonnebril doet niet alleen dienst als bescherming voor de ogen, maar zorgt er ook voor dat de gevoelige huid rondom de ogen niet blootgesteld wordt aan het directe zonlicht. De Ray Ban RB3342 warrior is uitgevoerd in "aviator-"vorm. De relatief grote glazen bieden de huid rondom de ogen veel bescherming. Aan de zijkant is de zonnebril open. De pootjes zijn redelijk smal en beschermen de ogen en huid daarom nauwelijks vanaf de zijkant.

Ray Ban RB3342 warrior – draagcomfort

De Ray Ban RB3342 warrior is verkrijgbaar in verschillende maten en daarom is het vrij eenvoudig om een variant te vinden die bij de vorm van je gezicht past. Ondanks het metalen frame, is de zonnebril niet zwaar. De neusbrug is voorzien van plastic vleugeltjes die voor extra stevigheid en een zachte ligging zorgen.

Eindoordeel Ray Ban RB3342 warrior

Bescherming ogen: 9
Bescherming huid: 7
Draagcomfort: 8
Kras- en stootbestendigheid: 7
Zicht: 8 Prijs-kwaliteitverhouding: 8-
Eindcijfer Ray Ban RB3342 warrior: 8-