Meindl Arizona Lady wandelschoenen

De Meindl Arizona Lady wandelschoenen behoren tot de klassieke lijn van schoenfabrikant Meindl. De wandelschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen en verkrijgbaar in een normale en een extra smalle variant. Meenemen.nl testte de normale versie van de Meindl Arizona Lady. Deze wandelschoen is verkrijgbaar in navy-blauw en kost iets meer dan 100 euro.

Ten eerste moet opgemerkt worden dat de geschiktheid van een wandelschoen staat of valt met de pasvorm. Wat voor de één een ideale schoen is, kan bij de ander blaren of ander ongemak veroorzaken. De testresultaten van de Meindl Arizona Lady wandelschoenen moeten daarom in dit licht worden bezien.

De Meindl Arizona Lady wandelschoenen vallen in de categorie A/B. Dit betekent dat de schoenen geschikt zijn voor lichte tot middelzware wandeltochten. Dit predikaat maken de Meindl Arizona Lady wandelschoenen naar onze mening ook waar. De schoenen geven veel steun in het enkelgewricht, maar drukken niet tegen de achillespees. De voet van de schoen is stevig en wanneer de schoen ter hoogte van de bal van de voet wordt samengedrukt, verandert deze slechts met moeite van vorm. De bovenkant van de Meindl Arizona Lady wandelschoenen is een beetje flexibeler, wat het buigen van het enkelgewricht en het afrollen van de voet mogelijk maakt. De zool beschikt over een profiel van 5mm en bleek zelfs op een modderige ondergrond voldoende grip te bieden.

Belangrijk is ook de demping van een wandelschoen. Wandelschoenen moeten zowel op een verharde als op een zachte ondergrond een juiste demping bieden om blaren en overbelasting te voorkomen. De zool van de Meindl Arizona Lady wandelschoenen biedt aanzienlijk meer demping dan de meeste wandelschoenen in deze prijsklasse. In combinatie met de stevigheid die zojuist beschreven werd, maakt dit de Meindl Arizona Lady wandelschoenen tot een heel veelzijdig product. Op verharde wegen kan de wandelaar rekenen op veel demping en op een zachte ondergrond bieden de Meindl Arizona Lady wandelschoenen voldoende stevigheid en grip.

Het enige minpunt dat opgemerkt moet worden, is het gewicht van de Meindl Arizona Lady wandelschoenen. De schoenen wegen samen ongeveer 1,2 kilo en dit is een aanzienlijk gewicht voor een wandelschoen die bedoeld is voor lichte tot middelzware wandeltochten.

Eindoordeel test Meindl Arizona Lady wandelschoenen

Gebruik: 8
Reisgeschikheid: 7,5
Gewicht: 6
Prijs-kwaliteitverhouding: 8