Pretparken

pretpark, pretparkenPretparken worden jaarlijks nog altijd veelvuldig bezocht. Je hebt veel verschillende soorten pretparken in binnen- en buitenland die ontzettend populair zijn onder bezoekers. Vaak zijn pretparken verdeeld in leeftijdscategorieën. Met kleine kinderen naar een pretpark vol achtbanen gaan is bijvoorbeeld niks, maar met een stel vrienden wil je ook niet in een kabouterdorp terecht komen waar de snelste attractie die 30 kilometer per uur gaat. Daarom is het goed om van te voren te orieënteren naar welk pretpark je een bezoekje wilt brengen. 

Soorten pretparken

Er zijn veel verschillende soorten pretparken, zoals hier boven vermeld staat. In Nederland heb je al behoorlijk wat pretparken waar je een hele dag heerlijk kunt ronddwalen en plezier kunt hebben met het hele gezin, je partner of vrienden. Het ene pretpark is ontzettend gericht op de kleine kinderen, terwijl de ander meer een familiepretpark of een vriendenpretpark is. Een soort pretpark heeft vaak al veel met de attracties te maken en de leeftijdscategorie waar het park zich op richt. In Nederland is de Efteling nog altijd het meest populaire pretpark onder bezoekers, maar ook Walibi Holland doet geen slechte zaken. 

Over de grens zijn Bobbejaanland, Park Asterix, Moviepark in Duitsland en natuurlijk Disneyland Parijs ontzettend populair. Laatstgenoemde wordt vaak meerdere dagen bezocht, omdat het zo'n geweldig pretpark is die zelfs uit twee parken bestaat. 

Tips voor pretparken

We hebben een aantal tips voor je opgezocht die jou kunnen helpen bij het kiezen van een pretpark en het bezoeken ervan. Er zijn namelijk zoveel pretparken dat het misschien ontzettend lastig is om hier uit te kiezen. Ook hebben we een handige checklist gemaakt wat je moet meenemen naar een pretpark, zo vergeet je niets mee te nemen en kun je optimaal genieten van een heerlijke dag!