Albufeira, geweldige badplaats in Portugal

albufeira, portugal, badplaatsAlbufeira is een oud vissersdorp in Portugal, maar is tegenwoordig één van de meest toeristische bestemmingen van Portugal. Albufeira, de Portugese badplaats, bied je een prachtig strand en een gezellig centrum waar je heerlijk kan eten, leuk kan shoppen en gezellig uit kan gaan in één van de vele bars en discotheken.

In het nieuwe centrum van Albufeira, Praia da Oura, vind je de Strip. De Strip van Albufeira staat bekend om zijn uitgaansgelegenheden, maar ook om de vele winkeltjes waar je leuk kan winkelen. Natuurlijk zijn er ook rustigere plekjes. Zo vind je aan de andere kant van het centrum van Albufeira de rustigere plaatsjes Praia São Rafael en Praia da Galé.

Boek hier je vakantie!

Weer Albufeira

Albufeira is gelegen in de gemeente Faro in de Algarve en heeft een Middellandse Zee klimaat. Dit klimaat staat bekend om zijn warme droge zomers en zijn zachte natte winters. Tijdens de zomermaanden valt er dan ook bijna geen neerslag, en als dit wel het geval is, duurt het niet lang. In de winter daarentegen is het goed mogelijk dat je te maken krijgt met wat neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt van april tot en met november zo rond de 20 graden. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur echter zo?n 30 graden Celsius.

Activiteiten Albufeira

In Albufeira, Portugal is genoeg te doen. Zo is het in deze prachtige badplaats goed mogelijk om te duiken, waarbij je de prachtige onderwaterwereld van Portugal kan aanschouwen. Tevens zijn er veel andere watersporten te beoefenen in Albufeira. Spring bijvoorbeeld eens op de jet ski, of de banaan. Na een actieve dag op het water kom je lekker tot rust op de prachtige stranden.

Excursies Albufeira

Albufeira is een geschikte plek om een leuke excursie te boeken. Er worden er dan ook veel aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld dolfijnen gaan spotten! Terwijl je geniet van de heerlijk warme zon, is de kans groot dat je tijdens deze excursie dolfijnen tegen komt. Ze zwemmen vaak vlak langs de boot, waardoor je ze goed kan zien. Daarna vaar je met de boot langs een paar prachtige locaties langs de kust. Hier zie je bijvoorbeeld bijzondere grotten en prachtige landschappen.

Een andere leuke excursie is de Jeepsafari. Onder begeleiding van de beste coureurs rijd je door het achterland van Albufeira. Dit is zeker een aanrader tijdens je vakantie!

Oud en Nieuw Albufeira

Dit prachtige gebied is opgesplitst in 2 gedeelte namelijk Oud-Albufeira en Nieuw-Albufeira. Beide gebieden hebben hun eigen unieke karakter en je zal direct merken wanneer je je vakantie er viert er een verschil zit tussen deze twee delen. We hebben over deze twee delen twee losse artikelen geschreven welke absoluut de moeite waard zijn om even te lezen.

Overnachten in Albufeira

Er zijn verschillende prachtige accomodaties toch kunnen er maar een paar het beste zijn. We hebben daarom speciaal voor de mensen die naar deze portugeese stad op vakantie gaan de leukste 10 accomodaties op een rijtje gezet. Op die manier ben je helemaal op de hoogte over de leuke plekjes waar je kan verblijven. 1 van de 10 kunnen we alvast verklappen dat is namelijke Appartement Luna Clube Oceano deze staat hoog in de lijst van top 10 top accomodaties in Albufeira. Bekijk direct de lijst met  de tien beste accomodaties van Albufeira  zodat je exact weet waar je je vakantie het beste kan boeken als je op vakantie wil naar dit mooie stukje Portugal.

Video

Hieronder staat een kleine video sfeer impressie van Albufeira zodat je een beetje een beeld krijgt van het echte Portugal en de charmes van deze mooie badplaats.

Gerelateerde artikelen