Frankrijk: Provence

De Provence is zeer populair onder toeristen. Het is een streek waar de heuvels prachtig zijn en er hangt een geur van de wilde kruiden en lavendel die er groeien. Veel kunstenaars halen hun inspiratie uit deze mooie streek van Frankrijk. Vincent van Gogh maakte zijn mooiste schilderijen bijvoorbeeld ook in Arles.
Aan de kust van de Provence vind je grote jachthavens waar de meest luxe schepen te bewonderen zijn. Populaire badplaatsen zijn St. Tropez, Cannes, Nice en Antibes, hier hebben velen beroemdheden ook een luxe jacht liggen.

De streek Provence ligt tussen de Rhône en de Alpen in het oosten. Als je een natuurliefhebber bent, en je bent in de buurt van de Rhône, moet je zeker het prachtige gebied Camarque bezoeken. Je kunt door dit gebied heenfietsen, wel kan het in het hoogseizoen hier erg warm worden. Toch is het de moeite waard om Camarque te bezoeken, in dit gebied zijn namelijk wilde paarden en flamingo's te bezichtigen. Een hele ervaring, vooral voor natuurliefhebbers.

Maar ook als je van cultuur en bezienswaardigheden houdt is dit gedeelte van Frankrijk de perfecte vakantiebestemming. De Romeinse achtergrond van het land vind je bijna overal aan de Midellandse zee terug. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het oude amfitheater van Nîmes en de Pont du Gard.

Gerelateerde artikelen