Handige tips voor het huren van een auto in het buitenland

auto huren buitenlandWanneer je een auto huurt in het buitenland zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Waar let je op bij het huren van een auto in het buitenland? Wij geven je handige tips waar je op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland!

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland. Speciaal voor jou heeft Meenemen.nl de belangrijkste tips voor het huren van een auto op een rijtje gezet.

Toeslagen

Let op toeslagen bij het onderling vergelijken van prijzen. Denk hierbij aan luchthaventoeslag, reserveringskosten, etc.

Verzekeringen

Verzekeringen zijn erg belangrijk wanneer je een auto huurt. Kijk bij het huren van een auto in het buitenland naar wat er wel en niet inbegrepen is in de prijs. Let bijvoorbeeld op het aantal vrije kilometers, maar ook of er meerdere mensen in de auto mogen rijden en hoe hoog het eigen risico is. 

Inzittendeverzekering

Wanneer je een auto huurt in het buitenland is het belangrijk dat je goed oplet of er wel een inzittende verzekering is en of er wel of geen eigen risico aan verbonden is. Alle personen die in de auto gaan rijden moeten tevens in het huurtcontract zijn opgenomen. 

Leeftijdseisen

Per aanbieder kunnen de leeftijdseisen verschillend zijn. 

Kleine lettertjes

Lees de kleine lettertjes goed door voordat je een contract tekent voor het huren van een auto in het buitenland.

Aanwezige schade

Voorkom dat jij aansprakelijk wordt gesteld voor al aanwezige schade. Bekijk daarom vooraf, bij het huren van een auto in het buitenland, of er beschadigingen zijn en sta erop dat die goed genoteerd worden. 

Brandstof

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de regelingen omtrent brandstof wanneer je een auto huurt in het buitenland. Bijvoorbeeld:

  • Je koopt een volle tank en kan de auto zo "leeg" mogelijk terugbrengen.
  • Je moet de auto met een even volle tank weer retourneren.
  • Je moet de auto met een volle tank weer terugbrengen. In het geval je de auto bij deze afspraak leeg terugbrengt, worden de brandstofkosten aan je doorberekend waarbij de literprijs aanzienlijk hoger is (vaak zelfs het dubbele) dan de gangbare brandstofprijs. 

Kinderstoeltjes

Vaak zijn kinderstoeltjes van matige kwaliteit en moeilijk te installeren. Kinderstoeltjes worden vanwege aansprakelijkheid normaal gesproken niet door de verhuurder geïnstalleerd. Vaak is er een beperkt aantal kinderstoeltjes. Zorg dus dat je vooraf reserveert, zeker in het hoogseizoen.

Reservering auto

Het is geen garantie dat je de auto krijgt die bij reservering aangegeven is. Vaak is dit een voorbeeld voor de categorie waarin je huurt.

Wegenkaarten

Vaak hebben autoverhuurders gratis wegenkaarten. Hier kan je naar vragen wanneer je een auto in het buitenland huurt.