Auto huren in het buitenland

auto huren buitenlandWanneer je op vakantie bent in het buitenland kan het heerlijk zijn om een auto te huren en zelf de omgeving te verkennen. Vaak is een auto huren  in het buitenland geen enkel probleem. Bij het huren van een auto moet je echter wel op een aantal dingen letten. Wij hebben de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland voor je op een rijtje gezet!

Geldig rijbewijs

Wanneer je een auto wilt huren in het buitenland is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Wil je een auto huren binnen Europa? Dan heb je voldoende aan je Nederlandse rijbewijs. Indien je een auto wilt huren buiten de EU, dien je vaak een internationaal rijbewijs te hebben.

WA-verzekering

Een WA-verzekering is vrijwel overal verplicht, met name binnen de EU. Tevens wordt er aangeraden om een all cascoverzekering te nemen. In een vreemd land met andere rijgewoonten heb je namelijk een grotere kans dat je eerder schade rijdt.

[pro_ad_display_adzone id=”8574″]

Rechtshulp

Bij het huren van een auto kan het van belang zijn om rechtshulp te krijgen. Dit is vooral belangrijk bij persoonlijk letsel of schade aan de auto. De internationale krediet- en reisbrief van de ANWB kan je gratis rechtsbijstand geven. 

Verkeersregels

Wanneer je een auto huurt in het buitenland en gaat rijden met een gehuurde auto in het buitenland is het belangrijk dat je de verkeersregels die in het buitenland gelden volgt. Wanneer je een verkeersboete krijgt moet je deze in veel landen gelijk betalen. Boetes binnen de EU worden vaak bij je thuis bezorgd.