Europa League voetbalreis

europa league, europa league wedstrijdDe UEFA Europa League ging van start in het seizoen 2009/2010 als vervanging van de UEFA Cup. De Europa League is de jaarlijkse voetbalbekercompetitie van de UEFA. De finale van de Europa League van het seizoen 2013/2014 werd gehouden op 14 mei 2014 in het Juventus Stadium in Turijn. Het Spaanse Sevilla nam het in deze Europa League-finale op tegen het Portugese Benfica, dat voor het twee jaar op rij in de finale van de Europa League stond. De wedstrijd eindigde in 0-0. In de strafschoppenreeks die daarop volgde bleek Sevilla de sterkste ploeg.

Europa League wedstrijden

Het bijwonen van een Europa League wedstrijden zal voor velen een droom zijn. En of het nou een wedstrijd van de club is waar je fan van bent of een andere mooie club, dat maakt niet uit. Het bijwonen van een Europa League wedstrijd is en blijft een unieke ervaring.

Als je een voetbalreis naar een Europa League wedstrijd wilt boeken, kan je uit een tweetal opties kiezen. Namelijk:

  • Je kan de voetbalreis laten boeken door een organisatie die daarin is gespecialiseerd. Het is echter wel zo dat Europa League wedstrijden minder in trek zijn dan bijvoorbeeld Champions League wedstrijden. Hierdoor is het aanbod van voetbalreizen naar Europa League wedstrijden een stuk kleiner, waardoor de wedstrijd die jij graag wil zien er misschien niet eens tussen zit. Ook moet je goed opletten of de aanbieder van de voetbalreis betrouwbaar is. Lees eventuele reviews over de aanbieder of kijk naar keurmerken. Vertrouw je het niet? Boek dan ook niet!
  • Zelf je voetbalreis regelen. Bij het boeken van een voetbalreis naar een Europa League wedstrijd komt veel kijken. Zo moet je de wedstrijdtickets zelf regelen, het verblijf en het vervoer. Het is belangrijk dat je alles goed op elkaar afstemt. Neem daarom bijvoorbeeld een hotel vlakbij het stadion en verken de route van te voren. Hierdoor weet je wanneer je moet vertrekken om op tijd bij het stadion te komen. Door je voetbalreis naar een Europa League wedstrijd zelf te regelen kan je wel al snel een paar tientjes besparen.

Finale Europa League

De Europa League-finale van 2015 wordt op woensdag 27 mei 2015 in Waschauw (Polen) gespeeld. Het prachtige Nationale Stadion zal het toneel zijn voor deze editie van de Europa League-finale. De sfeer bij zo?n finale is prachtig om mee te maken en een unieke ervaring! Het is echter pas mogelijk om tickets voor deze wedstrijd te kopen als de finalisten bekend zijn.