Voetbalreizen Engeland, om nooit te vergeten

voetbalreizen engelandVoetbalreizen naar Engeland zijn ontzettend populair. Dit omdat de Engelse Premier League wordt gezien als een van de beste voetbalcompetities ter wereld. In Engeland is ooit het moderne voetbal ontstaan en sinds jaar en dag worden Engelse stadions geroemd om de geweldige sfeer die er heerst.

Premier League

In de Premier League is er bijna elk weekend wel sprake van een spektakel. Met de geweldige affiches en vele derby?s is er genoeg te beleven in de Premier League.

Londen heeft een groot aantal professionele voetbalclubs in haar stad. Er spelen in de Premier League alleen al vijf Engelse clubs uit Londen, namelijk:

  • Arsenal
  • Chelsea
  • Tottenham Hotspur
  • Fullham
  • West Ham United

In Manchester spelen de twee topclubs Manchester United en Manchester City. In het indrukwekkende Ol Trafford stadion van Manchester United zingen elke wedstrijd ruim 76.000 fans voor hun club. Stadsgenoot Manchester City daarentegen, wordt in het Ethihad Stadium toegezongen door 47.000 fans.

Vlak bij Manchester ligt Liverpool. In Liverpool spelen twee clubs uit de Premier League: Liverpool FC en Everton. Deze twee stadions liggen beiden op ongeveer vijf kilometer van het centrum, maar enkel 500 meter van elkaar. Het enige wat de twee van elkaar scheidt is Stanley Park.

Een onvergetelijke dag

Ondanks de drukke speelschema?s staat elke wedstrijd bol van spanning en sensatie. Je ziet tijdens een voetbalreis naar Engeland de beste spelers in de mooiste stadions. Om er een onvergetelijke dag van te maken adviseren wij je om twee uur voor de wedstrijd al richting het stadion te gaan. Hierdoor krijg je een goede indruk van de sfeer en gezelligheid in het stadion. Ook zijn er vaak een aantal pubs in de omgeving van de stadions. Hier komen lokale fans samen. Zij vinden het geweldig wanneer er buitenlandse voetbalfans hun club aan komen moedigen! Je beleeft het allemaal tijdens je voetbalreis in Engeland!