Het mystieke Tibet en bijzondere Nepal

rondreis tibet en nepal, himalaya, rondreis nepal, rondreis tibet, rondreis tips, rondreis himalayaRondreis door Tibet en Nepal. De hemelse Himalaya, het veelzijdige Nepal en de hoogte punten van Tibet en dit alles in één rondreis. Veel bezienswaardigheden van Nepal en Tibet, mooie natuur, een variatie aan oppervlaktes en activiteiten, een rondreis om nooit te vergeten. De Himalaya gelegen tussen de twee bijzondere steden zorgt net voor dat extraatje dat jouw rondreis door Nepal en Tibet extra speciaal maakt. Wat moet je nou allemaal weten? Wat is er te zien? En hoe scoor jij jouw perfecte rondreis?

Boek deze bijzondere rondreis 

Rondreis Tibet en Nepal, wat je moet weten over Tibet

Tibet is een van de onderdelen van je onvergetelijke rondreis door Nepal en Tibet. Tibet is erg dunbevolkt en grotendeels is nog steeds onbewoond. Een mystieke en indrukwekkende bestemming, dat is wat Tibet jou brengt met zijn boeddhistische religie. Er zijn prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken, dus zeker een rondreis waard.

Religie Tibet

Boeddhisme is overheersend in het mystieke Tibet, maar vaak wordt er niet in het ?pure? boeddhisme geloofd: het wordt gecombineerd met een oude Tibetaanse religie. Het boeddhisme en de Tibetaanse religie zijn de ingrediënten voor het Lamaïsme.

Een belangrijk gebruik wat je moet onthouden tijdens je rondreis door Tibet en Nepal is het linksom lopen in de tempel als je in Tibet bent. Een grote traditie die niet doorbroken mag worden. De belangrijkste man die je in Tibet gaat horen is de Dalai Lama wat letterlijk de goeroe/leider van de oceaan is. Hij is de hoogste spirituele leider van het Lamaïsme.

Belangrijke tradities in Tibet

Een belangrijke traditie die je zal tegenkomen in je rondreis door Tibet is de kalender. Tibet kent geen kalender met maanden met een naam. Een jaar in Tibet bestaat uit twaalf maanden, die geen van allen een naam hebben en beginnen en eindigen bij de volle maan.

Een van de andere tradities in Tibet die je gaat tegenkomen tijdens je rondreis door Nepal en Tibet is de kleding van de vrouw. Vrouwen dragen wikkelrokken en blouses in felle kleuren. Wollen shorts betekenen dat de vrouw getrouwd is.

Waar moet rekening mee houden in je rondreis door Tibet?

Nummer één waar je rekening mee moet houden tijdens je rondreis door Tibet is de Dalai Lama. Het is in Tibet een groot taboe om zijn naam uit te spreken, over hem te praten of iets over hem te vragen. Dit kan mensen in gevaar brengen.

Niet alle tempels zijn bezichtbaar voor toeristen is een ander punt waar je rekening mee moet houden tijdens je rondreis, deze zijn alleen bedoeld voor monniken: respecteer dit.

Flora en Fauna Tibet

Tijdens je rondreis Tibet en Nepal kom je veel verschillende klimaten en landschappen tegen. Iets wat je rondreis interessant en zeker niet saai maakt. Zo zul je in de hoge gebieden tijdens je rondreis Tibet bijna niks tegenkomen, een bijzonder kaal gezicht dat zul je zien. Alleen enkele grassoorten zullen je fascineren.

Kom je in centraal Tibet tijdens je rondreis door Tibet en Nepal, dan vind je mooie rivieren, wilgen en prachtige wilde bloemen waaronder de unieke streekgebonden bloem tsi-tog. In de laagste gebieden in je rondreis door Tibet zul je vooral bosachtige plaatsen tegenkomen. Een variatie aan flora maakt je rondreis door Tibet en Nepal erg interessant.

In Tibet zul je niet veel gevaarlijke bijzondere dieren tegenkomen. In het centrale stuk tijdens je rondreis Nepal en Tibet zul je veel prachtige vogels spotten in de warme maanden. Op je weg naar de hoogste punten in Tibet is de kans groot dat je herten en antilopen in het wild tegenkomt. De Yaks is een traditioneel rund van Tibet die je in de rondreis Tibet Nepal overal kan signaleren.

Rondreis Tibet en Nepal wat je moet weten over Nepal

Tijdens je rondreis Tibet en Nepal zal het bijzondere land Nepal voor altijd bij je blijven. Met zijn ongerepte natuur, de Himalaya, bijzondere cultuur, prachtige tempels, paleizen en schattige oude dorpjes is Nepal de bestemming die je rondreis compleet maakt.

Religie Nepal

De religie die in Nepal overheerst is het hindoeïsme. Meer dan 80% van de bevolking uit het bijzondere Nepal is aanhanger van dit geloof. Je gaat dan ook tijdens je rondreis door Nepal prachtige hindoeïstische tempels tegenkomen.

Belangrijke tradities in Nepal

Alle belangrijke tradities die je gaat zien tijdens je rondreis Nepal en Tibet komen in Nepal voort uit het hindoeïsme. De overheersende godsdienst bepaalt sociale omgangsvormen en de manier hoe de Nepalezen in het leven staan.

Het eren van Goden door middel van geschenken geven is een van de tradities die je gaat zien tijdens je rondreis door Nepal.

Waar moet rekening mee houden in je rondreis door Nepal?

Ben je in gesprek met een Nepalees tijdens je rondreis door Nepal? Schrik dan niet van lange stiltes die kunnen vallen. Hoe ongemakkelijk wij ons er ook bij voelen, dit is normaal in Nepal.

Je moet er rekening mee houden tijdens je rondreis door Nepal en Tibet dat je nooit met je voet wijst naar iemand anders in Nepal. Voeten is het onreine deel van het lichaam, geloven de Nepalezen.

Gebruik tijdens je rondreis door Nepal het Namasté gebaar in plaats van handen schudden, handen schudden vinden ze in Nepal raar.

Flora en Fauna Nepal

Het verborgen Hindoerijk, wat eeuwenlang onbereikbaar was voor de Himalaya en nu een van de meest bijzondere landen op de wereld is bied een fantastisch en variërende flora en fauna.

Zo vind je in de Himalaya wolven en beren, en op de hoogste top waar de eeuwige sneeuw ligt heb je geluk als je de zeldzame sneeuwluipaard kan spotten. Meer dan 800 vogelsoorten ga je tegenkomen in je rondreis door Nepal. Bijzondere exotische dieren daar kan je mee oog in oog komen te staan. Denk aan dieren zoals tijgers, neushoorns, olifanten, aapjes en jakhalzen.

Ook ga je duizenden soorten prachtige bloemen tegenkomen tijdens je rondreis Nepal en Tibet. Vele soorten fascinerende orchideeën daar staat het gebied rond de Himalaya om bekend.

Klimaat

Tijdens je rondreis Tibet en Nepal zal je de Himalaya regelmatig terug zien komen. Het klimaat in Tibet en Nepal is grotendeels bepaald door de Himalaya. Extreem weer is wat je gaat tegenkomen in je rondreis Tibet en Nepal, door de hoogte kan het namelijk steenkoud zijn, maar als de zon doortrekt kan het ineens aangrijpend warm worden.

De beste reisperiode voor aangename temperaturen voor je rondreis door Tibet en Nepal zijn mei tot en met oktober. Aangename temperaturen, heldere lucht en weinig regen zijn de ingrediënten die jou het ideale weer geven in je rondreis door Tibet.