Nepal: de highlights die je niet mag missen

rondreis nepal, flora nepal, nepal highlights, De highlights van Nepal. Je rondreis door Nepal kan beginnen, maar wat zijn nou de highlights van Nepal die je niet mag missen? De plekken waar je móet zijn geweest en de dingen je gezien móet hebben in je rondreis dooe Nepal. Rondreizen door Nepal betekent rondreizen met magie. Er zijn oneindige dingen te beleven tijdens je rondreis door Nepal, oneindig veel highlights. Wij hebben een paar populaire highlights voor je op een rij gezet!

De Himalaya

Nepal de geboorteplaats van Boeddha, van noord tot zuid gelegen in de Himalaya, het land tussen China en India is een land vol magie. De plek waar acht van de tien hoogste bergen te vinden zijn. Onder deze pracht bergen vind je de koning himself: de Mount Everest. En deze brengt ons gelijk bij de eerste bezienswaardigheid van Nepal die moet hebben gezien tijdens je rondreis door Nepal. Ben jij een echte klimmer en ga jij de uitdaging de koning te beklimmen? Of ben je niet zo?n klimmer maar wil je wel deze bezienswaardigheid van Nepal van dichtbij meemaken, dan kan je per vliegtuig dichterbij de top komen.

Met de Nepal mountainflight kom je dichterbij, maar kan je tevens ook genieten van de rest van het gebied. Tijdens deze bezienswaardigheid van Nepal zie je onder andere de Shisa Pangma, Dorje Lakpa, Gauri Shankar, Cho Oyu, Nupste en natuurlijk de Mount Everest. Een van de highlights die je niet mag missen tijdens je rondreis door Nepal.

De regio Annapurna

Ben jij niet zo?n klimmer en niet zo?n vlieger, maar wil jij wel van de Himalaya genieten en houd jij heel erg van wandelen? Dan zijn de trekkingstochten in de regio Annapurna een van de bezienswaardigheden van de rondreis door Nepal die jouw roept. Deze bezienswaardigheid in Nepal met trekkingsroutes door prachtige berglandschappen en bijzondere grotten is geweldig. Maar ook zal je in aanmerking komen met de schattige dorpjes waar je het traditionele Nepalese leven zal meemaken.

Let wel op als je deze highlights van Nepal graag wilt volbrengen, dan moet je alleen hiervoor al minimaal een week, liever twee weken vooruit trekken. De trekkingstochten in de regio Annapurna duren namelijk gemiddeld zo?n twee weken. Maar je bent altijd verzekerd van een indrukkend beeld én een verhaal dat je voor altijd bij je blijft houden en mee naar huis kan nemen.

Kathmandu

Ben jij een cultuurliefhebber en kan jij tegen smog en een chaotisch leven? Dan is de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, de bezienswaardigheid waar jij heen moet tijdens je rondreis Nepal. Overal waar je kijkt zie je boeddhistische tempels en paleizen, prachtige bezienswaardigheden de een nog mooiere dan de ander. Kathmandu beschikt over verschillende bezienswaardigheden in Nepal waar je geweest moet zijn tijdens je rondreis Nepal en bezoek aan de stad:

  • De Kathmandu Swayambhu, een grote, vereerde en de meest heilige boeddhistische tempel in Nepal die tevens een prachtig uitzicht biedt over de hoofdstad.
  • Een ander highlight van Nepal is Boudha, in Boudha vind je de grootste en mooiste stoepa (wat Boeddhistisch heiligdom betekent) van de wereld. Stoepa waakt over omgeving met zijn twee ogen over de omgeving en beschermt gelovigen van het kwaad.
  • Garden of dreams, de naam zegt het eigenlijk al: de tuin van de dromen. Heb jij het gehad met de drukte van Kathmandu? Ga dan even relaxen en laat je overspoelen door het droomachtige park. Een prachtige aanleg van bloemen en fonteinen geven een prachtig zicht. Ga lekker relaxen in de bamboestoellen en de kussens die je overal vindt en als je honger hebt kun je een heerlijk hapje eten in Restaurant Kaiser.
  • Durbar Square de bezienswaardigheid in Nepal middenin in het centrum van Kathmandu. Durbar Square is verbazingwekkend verschillende tempels, regligieuze monumenten, vijftig schrijnen en ook vindt je hier het koninklijk paleis. Een prachtige plek vol met historie.

Parken en meren

Door je rondreis Nepal kom je prachtige meren en parken tegen die veel avontuur met zich meebrengen. Het is dan zeker een van de bezienswaardigheden waar je moet zijn geweest tijden je rondreis Nepal. Hier een overzicht van parken en meren die je niet mag missen tijdens je rondreis Nepal:

  • De Goisankund meren, de Goisankund meren is een bezienswaardigheid voor religie maar ook om een prachtig beeld op te doen. Deze Nepalse bezienswaardigheid is namelijk een belangrijk bedevaartsoord. In de tijd tussen half juli en half augustus komen hier duizenden mensen om tijdens volle maan de god Shiva eren. Dit doen ze door middel van baden in de meren waar je middenin een grote witter rots ziet, het overblijfsel van de oude Shiva-tempel. Een bijzonder en magisch beeld is wat je zult zien.
  • Royal Bardiya National Park, als je opzoek bent naar avontuur en wilde dieren moet jij deze bezienswaardigheid in het westen van Nepal bezoeken. Een fraai park met waar je verschillende wilde dieren zult tegenkomen. Altijd al in oog in oog met een Bengaalse tijder willen staan of liever met een Indische olifant, een neushoorn of een krokodil? Als je deze Nepalse bezienswaardigheid bezoekt heb je kans om ze allemaal te bewonderen.
  • Chitwan National Park, een ander buitengewoon park in het zuiden van Nepal. Een van de highlights die je zeker niet mag missen in Nepal. Een fantastische indruk wordt gecreëerd door verschillende bloemen, planten, boomsoorten en prachtige beesten. Als het ware kom je terecht in een prachtige grote botanische tuin met meer dan vijftig zoogdieren. Zoogdieren zoals beren, tijgers, luipaarden en apen maken deze bezienswaardigheid Nepal nog specialer.

Lumbini geboorteplaats Boeddha

Als je je rondreis door Nepal maakt mag je de bezienswaardigheid Lumbini ook niet overslaan. Lumbini de geboorteplaats van Boeddha, de belangrijkste historische plaats van Nepal. Een prachtige, verbazingwekkende tempel vindt je er. Iets wat je niet kan beschrijven, maar wat je mee moet maken. Een verhaal, een beeld en een ervaring voor altijd bij je zal blijven.

Overige bezienswaardigheden Nepal

Buiten deze bezienswaardigheden van Nepal zijn er nog vele andere dingen te beleven in het mystieke land. Zo zijn er veel tempels te vinden de een oogverblindend, de ander geeft een mystieke sfeer af. De verschillende naturen in Nepal geven ieder een ander verbazingwekkende indruk, van bergen die besneeuwd zijn tot regenwouden waar het bloedheet is. Een ding is zeker dit magische land zal je een rondreis geven.