Alles over Phnom Penh en Siem Reap

royal palace, siem reap, rondreis cambodja, rondreizen door cambodja, cambodja rondreis, phnom penhPhnom Penh en Siem Reap, plekken en bezienswaardigheden waar je geweest moet zijn tijdens je rondreis door het vriendelijke Cambodja. Phnom Penh met zijn rijke en duistere geschiedenis laat je het leven van Cambodja ervaren toen de Rode Khmer aan de macht was. Vele bezienswaardigheden zijn er te zien en de zeer vriendelijke bevolking maakt je rondreis uitermate aangenaam.

Waar Phnom Penh het uiterste van eigenlijk alles laat zien, is Siem Reap meer om rust te vinden, de religie te ontdekken en een top bezienswaardigheid te bewonderen die je gaat tegenkomen in de rondreis door Cambodja.

Boek je rondreis naar Phnom Penh en Siem Reap

Alles over Phnom Penh

Tijdens het rondreizen door Cambodja kom je zeker in Phnom Penh terecht, de hoofdstad van Cambodja met zijn uiterst rijke en diep zwarte geschiedenis. Phnom Penh gezien als een van de mooiste steden van heel Azië voordat de Rode Khmer aan de macht kwam. Een grote hel werd het, werkkampen en uitroeiingskampen die leidde tot de killing fields, daar bestond o.a. Phnom Penh uit.

Ondanks de verschrikkelijke geschiedenis van Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja een leuke stad om te verblijven tijdens je rondreis door Cambodja. Een dynamische stad is Phnom Penh waar veel te beleven valt.

Dé bezienswaardigheid in Phnom Penh

Phnom Penh is al een bezienswaardigheid op zich. De stad heeft een hoop cultuur te bieden, een chaotische sfeer overdag en zeer relaxte sfeer in de avonduren. In Phnom Penh vind je verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen in je rondreis door Cambodja. De bezienswaardigheid in Phnom Penh die je niet mag missen en waar veel te bewonderen valt is het terrein van het Royal Palace.

Het Koninklijke paleis van Cambodja wat al anderhalve eeuw gebouwd is in 1866 is momenteel bewoond door Koning Shamoni en de voormalige koning Norodom Sihanouk. Het paleis in Phnom Penh bestaat uit verschillende gebouwen die (bijna) allemaal te bezoeken zijn. Het échte paleis waar de koning verblijft is niet geopend voor toeristen, maar dat maakt het bezoek zeker niet minder waard.

De gebouwen die te bezichtigen zijn zijn bijzondere bezienswaardigheden van Phnom Penh die je zeker moet bezoeken tijdens het rondreizen door Cambodja:

  • De troonzaal Prasat Tevea Vinichhay waar kroningen, officiële receptie en traditionele ceremonies plaatsvinden.
  • Het paviljoen waar de koning bij gelegenheden zijn apsara-danseressen liet optreden is het Chan Chaya Paviljoen. Een prachtige traditionele dans die meer dan 1000 jaar is en altijd een verhaal verteld, een dans met een diepe betekenis. Opgevoerd door prachtige dames.
  • Het Napoleon Paviljoen wat een geschenk was van Franrkijk in 1976 is een ijzeren paviljoen. Een van de belangrijke gebouwen op het royal palace terrein én een bezienswaardigheid van Phnom Penh en Cambodja.
  • De Wat Phrah Keo Morakot (de pagode van de Emeral Buddha) of de Zilveren Pagode is de spectaculairste bezienswaardigheid die je op het terrein vind. De zilveren Pagode heeft zijn naam gekregen door de 5329 zilveren tegels. De tegels zijn 1 kilo per stuk en de tempel heeft een onschatbare waarde. Puur gouden vol met prachtige diamanten beklede boeddhabeelden zijn er te bewonderen. Maar er is een boeddha in het bijzonder, de smargdgroene Boeddha, één van de redenen waarom je deze tempel moet bezoeken in Phnom Penh.

Eten in Phnom Penh

Voor een diversiteit aan eten tijdens je rondreis door Cambodja moet je bij Phnom Penh zijn. Iedereen kan hier zijn gerechtje wel vinden voor een goedkope prijs. Wil jij een voor een echt lage prijs eten? Ga dan voor de guesthouses of andere traditionele Cambodjaanse restaurants in de stad Phnom Penh.

Eet jij liever iets van een vertrouwde westerse keuken? Dan heb je geluk, in Phnom Penh kom je vaak de Franse keuken tegen en deze is nog een stuk goedkoper dan op het thuisfront.

Wil jij echt van de sfeer in Cambodja en van Phnom Penh genieten? Ga dan een heerlijk hapje eten bij een leuk restaurantje rond de rivier. Een gezellige locatie, heerlijk eten en dat voor een prikkie. Ben jij in de avond in Phnom Penh en ga je de avondmarkt bezoeken? Dan is hier een hapje eten een zekere aanrader. Doe lekker cultuur op, proef de sfeer en geniet vooral.

Uitgaan in Phnom Penh

Echt uitgaan in Phnom Penh is grote discotheken en alle glitter en glamour eromheen zit er helaas niet in. Er zijn een aantal discotheken en stripclubs, maar deze zijn niet heel spectaculair. Neem liever een heerlijk drankje aan het water of neem een bezoekje aan een van de gezellige bars.

Alles over Siem Reap

Siem Reap een westelijke stad in Cambodja, 3000 kilometer van Phnom Penh af. Siem Reap wie bekend staat om de tempels van Angkor is een stad die tijdens het rondreizen door Cambodja zeker een bezoekje waard is.

Siem Reap is in vergelijking met Phnom Penh een aangename rustige stad, waar het toerisme de laatste jaren aan het toenemen is. De stad was eerst nog een klein backpackers plaatsje, maar diezelfde stad is de afgelopen jaren zo gemoderniseerd dat het toerisme massaal komt. Dit mede door de trekpleister van Cambodja: de Angor tempel.

Dé bezienswaardigheid van Siem Reap

De grootste bezienswaardigheid die je in Siem Reap gaat tegenkomen tijdens je rondreis door Cambodja is de Angor Wat tempel.

De Angor Wat tempel is een hindoeïstische tempel. Deze bezienswaardigheid van Siem Reap wordt gezien als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en is één van de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. Als je de bijzonderste gebouwen van Cambodja wilt ontdekken dan moet je zeker bij de Angor Wat tempel zijn geweest.

Ter ere van de Hindoe-god Vishnu zou de tempel Angor Wat in Siem Reap gebouwd zijn. De tempel Angor Wat is anders dan de meeste tempels die in het Khmer-rijk gebouwd zijn. De meeste tempels hebben hun hoofdingang op het oosten, de plek waar de zon opkomt. De Angor Wat tempel heeft echter zijn ingang op het westen, net als bij vele dodentempels. De je moet met wijzers van de klok meelopen wil je het verhaal begrijpen, ook dit is een kenmerk van een dodenritueel. De vraag die nog steeds luidt en onduidelijk is: is Angor wat, de tempel in Siem Reap een Mausoleum voor Suryavarman? Dit is nog steeds een mysterie.

Neem een bezoek aan de grootste bezienswaardigheid van Siem Reap en laat je overspoelen door zijn pracht, afwerkingen en de sfeer die er hangt. Een tempel als Angor Wat zal je niet meer gauw tegenkomen.

Eten in Siem Reap

Het eten in Siem Reap biedt een hoop diversiteit. Een overvloed aan restaurants ga je tegenkomen in Siem Reap tijdens je rondreis door Cambodja. Wil je echt Cambodjaans eten of heb je liever meer westers eten? In Siem Reap vind je het allemaal.

Ook aan cultuur zul je niet tekort komen tijdens het eten in Siem Reap, op verschillende plaatsen kun je genieten van Cambodjaanse culturele voorstellingen tijdens het eten.

Wil je heerlijk westers eten, vooral in het begin van je rondreis door Cambodja is dit nog verstandig. In Azië hebben ze natuurlijk veel ander eten en koken ze op een andere manier, ziek worden is een risico dat je loopt. Maar geen zorgen rond de Psar Chaa in Siem Reap vind je verschillende westerse-restaurantjes waar je heerlijk kan eten.

Over de prijs van het eten in Siem Reap zitten verschillen, je kunt voor een leuk prijsje eten, maar het kan soms ook wat duurder oplopen. Kijk dus van te voren goed wat je betaald voor het eten.

Uitgaan in Siem Reap

In Siem Reap kun je heerlijk genieten van het uitgaansleven. Er zijn verschillende leuke tentjes waar je een drankje kan doen en een dansje kan wagen. De leukste clubs en bars op een rijtje:

  •  Angor What, dit is de meest bekende nachtclub van Siem Reap waar je voor een niet al te dure prijs een spetterende avond kan beleven
  • Temple Bar, wil jij genieten van een heerlijke cocktail en lekker dansen op de dansvloer? Ga dan naar de Temple Bar in Siem Reap. Ze hebben hier een diversiteit aan cocktails, een ruime dansvloer en is na Angkor What de bekendste club in Siem Reap
  • Laundry Bar, wil jij buiten dansen nog iets anders doen? Een avontuur aangaan en nieuwe mensen ontmoeten? Ga dan tijdens je bezoek aan Siem Reap naar de Laundry Bar, de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig te poolen
  • Ivy, wil jij gewoon een gezellige avond en een heerlijk hapje eten? Ga dan naar de Ivy, gelegen aan de oude markt van Siem Reap