Rome: Piazza di Spagna

Dit Spaanse plein ligt aan de noordkant van het centrum, vlakbij het park Villa Borghese. Er zijn drie straten welke uitkomen bij Piazza di Spagna en dat zijn de Via del Babuino, Via Condotti en Via Due Macelli.
Het beroemdste gedeelte van Piazza di Spagna zijn de Spaanse trappen van Rome. Dit zijn 138 treden welke naar de Franse kerk Trinitá dei Monti leiden. Deze kerk werd gebouwd voor Lodewijk XII. In de 17e eeuw wilden de Fransen een verbinding van de kerk naar het plein maar de paus stond dit niet toe omdat het Franse ontwerp voorzag in een beeld van Lodewijk XIV, de zonnekoning.

Francisco de Sanctis, een Italiaanse architect, heeft een ontwerp gemaakt wat voor beide partijen acceptabel was en vandaar de trappen in rococostijl. Het werden de Spaanse trappen genoemd omdat aan het begin van de 17e eeuw de Spaanse ambassade zich aan het plein vestigde.
Het is altijd druk rond en op de trappen en het Spaanse plein. Op Piazza di Spagna heb je de fontein Fontana della Barcaccia, deze is in de vorm van een bootje. 
Tip: In de lente zijn de trappen op zijn mooist door de vele bloemen die er omheen staan.

Gerelateerde artikelen