Duitsland

In de Westerse helft van Centraal-Europa ligt Duitsland. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. In Duitsland wonen ongeveer 82,5 miljoen inwoners. De hoofdstad is Berlijn.

Duitsland kan je in drie gebieden verdelen. De Duitse laagvlakte in het noorden, het centrale Duitse middengebergten en de Alpen in het zuiden.

Bijna de helft van Duitsland is met bossen bedekt, dit zijn voornamelijk naaldbomen.

Noord- en Midden-Duitsland kennen meestal zachte zomers en frisse, vochtige winters. In het zuiden vind je bergketens zoals het Harzgebergte, Beieren en het Zwarte Woud. Daar zijn de zomers een stuk warmer en de winters een stuk kouder, ook valt er in de winter veel sneeuw.

Duitsland is een ideaal vakantieland, er is van alles te beleven in ons buurland. Je vind er indrukwekkende gebouwen, indrukwekkende wijndorpjes, steden en plaatsjes, maar ook veel winkels en een uitgebreid nachtleven. Tevens heeft Duitsland jaarlijks terugkerende feesten en andere traditionele specialiteiten te bieden.

Maar ook de natuur in Duitsland moet je zeker niet overslaan. Het land bezig adembenemend mooie landschappen waar je heerlijk kunt rondwandelen. De Duitse romantiek kun je vinden in de vele burchten, slotten, kastelen en kloosters die er  te vinden zijn in het land, gelegen in sprookjesachtige landschappen.

Kortom, Duitsland is veel meer dan het land van Bier, Brätwurst, Die Mannschaft en BMW’s!

Gerelateerde artikelen